Dan opštine Knjaževac dočekuje bez zaduženja i bogatijom infrastrukturom

1160 0

KNJAŽEVAC, (IST Media, foto: Ist Media) Dan kada su 1833. godine tadašnji stanovnici Gurgusovca oslobođeni od vekovne turske vladavine, kada je posle 437 godina zbačena turska vlast a Gurgusovac pripojen matici, proslavlja se kao Dan ove opštine.

 

Knjaževčani su ovaj 17. maj proslavili svečano, budućnost dočekuju u nadi da će doći bolji dani i bez ijednog dinara kreditnog zaduženja. Mnogo toga lepog što je urađeno proteklih godina u “Veneciji na Timoku” urađeno je spostvenim sredstvima i iz skromnog budžeta.

 

“Knjaževac je danas grad koji nikome ne duguje ništa, osim svojim precima počast a svojim potomcima budućnost. Sve investicije, u školstvo, zdravstvo, u socijalnu zaštitu, infrastrukturu i uređenje grada, uradili smo sopstvenom mukom i sopstvenim sredstvima. Ljubav prema ovom gradu daje nam energiju i volju za nove pobede, za pobede našeg vremena. U našem vremenu, pobeda je svaki novi hektar pod voćem, svako novo stado ovaca, novootvoreno radno mesto, svaki kvadratni metar asfalta”, rekao je na Svečanoj akademiji u Domu kulture predsednik opštine Milan Đokić.

 

On je izrazio nadu da će baš ovi rezultati i buduće investicije, a samim tim i nova radna mesta, doprineti prestanku odlaska mladih iz Knjaževca.

 

Majske nagrade, najviša opštinska priznanja ove godine dobili su Obren Ristić, član Udruženja književnika Srbije, Saša Jović, direktor Alfa klime i Vinarije Jović, profesor Knjaževačke gimnazije Dragan Jovanović, umetnički rukovodilac Škole folklora ”Kolo” i Barka brass bend – Slavoljub Tomić.

 

Ovogodišnji dobitnici Majske nagrade (foto:knjazevacinfo.rs)

 

Umetnički deo svečansoti pripao je pijanisti Milošu Veljkoviću i violonisti Dušanu Panajotoviću, koji su i sami, tražeći svoj put u umetničkom svetu, bili dobitnici najviših priznanja knjaževačke opštine.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X