Društvo

Cilj kompanije “Serbia Zijin Copper” unapređenje bezbednosti i zaštita životne sredine

Zijin Mining

 

U cilju unapređenja bezbednosti proizvodnje i zaštite životne sredine, kompanija Serbia Zijin Copper sprovodi različite akcije i obuke, kao i proveru trenutnog stanja kako bi se uklonile sve nepravilnosti koje bi ugrozile bezbednost zaposlenih i narušile ekološki poredak, naglašavaju u ovoj kompaniji.

U svim fabrikama i pogonima postavljeni su transparenti sa sloganima „Poštujte zakone i propise o bezbednosti, budite lično odgovorni” i “Izgradimo zajedno čist i divan svet” kao podsećanje i motivaciona poruka zaposlenima da podrže glavna načela kompanije i zajedno stvore zdravo okruženje za život i rad. Ziđin od samog početka svog poslovanja u Srbiji podstiče zaposlene da neguju zdrave navike u oblasti bezbednosti i zaštite životne sredine.

Do sada je uloženo 162 miliona američkih dolara u razne projekte ozelenjavanja, saniranja višedecenijiskih ekoloških problema jalovišta, zagađenog vazduha i vodotokova, ali glavna poruka sa vrha menadžmenta je da kompanija ima ambicije da se ulaganja i aktivizam intenziviraju. Kažu da samo zajedno sa zaposlenima mogu privesti kraju sve započete projekte kako bi sve aktivnosti uskladili sa vizijom o zelenim rudnicima, navodi se u saopštenju kompanije.

U toku su brojne ekološke obuke, a njihovi glavni sadržaji obuhvataće inovacije u tehnologiji za prevenciju i kontrolu zagađenja, tumačenje politika u vezi smanjenja emisije ugljen-dioksida i upoznavanje sa tehnologijama za rekultivaciju degradiranog zemljišta. Menadžment kompanije je čvrsto uveren da će unapređenim znanjem i veštinama zaposleni lakše ispunjavati zahteve za očuvanje zdrave životne sredine.

 U akcijama ozelenjevanja i rekultivisanja dodatnih površina degradiranog rudarskog zemljišta,  učestvovaće i lokalna zajednica, čije se potrebe i zahtevi budno prate i poštuju. U toku je rekultivacija brane Kaluđerica, brane 4 i 5 flotacijskog jalovišta “Valja Fundata”u Majdanpeku. Nastavljeni su kompleksni radovi na ozelenjavanju brana flotacijskih jalovišta “Veliki Krivelj”. U planu je ozelenjavanje još 100 hektara devastiranih rudarskih površina, najavljuje Ziđin Majning.

Na polju bezbednosti intezivnije će se raditi na uređenju puteva i zaštiti od poplava, odrona i klizišta, a posebna pažnja posvetiće se stenskim masama. Na radilištima i u svim projektima izgradnje novih postrojenja povećana je kontrola poslova sa povišenim rizikom, a za bezbednost radnika podizvođačkih firmi, takođe je odgovoran Ziđin.

Menadžment kompanije naglašava da vodi računa da proizvodnju na kopovima i u fabrikama uskladi sa vremenskim prilikama i spreči toplotne udare i povrede kod zaposlenih zbog visokih letnjih temperatura.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Pitali smo: Predstoje li Boru restrikcije vode?

Ist Media

Bolji uslovi za penzionere u Slatini – opremljena sala Doma za najstarije

Miloš Marković

Serviser upozorava KADA KLIMA UREĐAJ MOŽE DA SE ZAPALI

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X