Korona

Broj zaraženih korona virusom u Boru 212. Zdravstveni radnici upozoravaju da je situacija ALARMANTNA

odeljenje, korona

BOR – Podaci Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru pokazuju da je trenutno na području grada ukupno 212 osoba pozitivno na virus, a od poslednjih informacija registrovano je 49 novih slučajeva, saopštila je press služba Grada Bora.

Prema rečima epidemiologa, primetan je skok broja novozaraženih koji je znatno veći nego na vrhuncu pandemije u prvom talasu, dok nadležni u gradskim zdravstvenim institucijama napominju da je epidemiološka situacija u gradu alarmantna i da je krajnje vreme da građani počnu da poštuju mere u cilju zaštite od virusa.

Krizni štab za suzbijanje epidemije u Srbiji odlučio je da broj ljudi koji mogu da se okupljaju na otvorenom i zatvorenom prostoru ubuduće bude smanjen sa 30 na pet.

Vlada Srbije je usvojila izmene zakona kojima se pooštravaju kontrole nošenja maski u zatvorenom prostoru i nepoštovanje fizičke distance.

Propisane kazne su 5.000 dinara za fizička lica i od 50.000 do 300.000 dinara za pravna lica.

Kako IST Media saznaje, zbog porasta broja pacijenta na Grudnom odeljenju Opšte bolnice u Boru, razmatra se predlog da se to odeljenje proširi na neko od postojećih odeljenja bolnice.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X