Politika

Boru odobrena toksikološka stanica, ali nema ko da radi

irena zivkovic

 

Ministarstvo životne sredine dalo je odobrenje za otvaranje toksikološke laboratorije u Boru, grad je uspeo da obezbedi opremu za rad laboratorije, ali je ključni problem nedostatak stručnog kadra.

Ovo je na konferenciji za novinare izjavila Irena Živković, poslanica Stranke slobode i pravde u Skupštini Srbije koja se tim povodom obratila Narodnoj Skupštini i Ministrastvu za zaštitu životne sredine, porukom da političke i stranačke razlike treba ostaviti po strani i fokusirati se na prekopotrebnu toksikološku laboratoriju.

Tražićemo od Ministarstva da obezbedi kadar. Predlažemo da Grad Bor stanove koje ima u svom vlasništvu ponudi stručnim licima koja bi došla da rade u laboratoriji, izjavila je poslanica SSP.

Ona navodi da u kratkoročnom akcionom planu koji se tiče zaštite životne sredine stoji kako meštani Bora, po Zakonu o zaštiti vazduha, moraju biti istinito i pravovremeno  informisani o stanju životne sredine i stanju vazduha.

Dodaje da je to delimično ispunjeno jer na ekranima koji prikazuju stanje vazduha nema izveštaja Instituta za  metalurgiju čije praćenje u poslednja tri meseca beleži prekoračenje koncetracije arsena i kadmijuma.

Toksikološke stanice potrebne su i drugim mestima istočne Srbije – Kostolcu, Svilajncu, Prahovu, ali da je dobro, kako kaže, krenuti sa lokala.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Irena Živković: Restrikcije vode u Krivelju su posledica rudarenja

Ist Media

Sednica Skupštine Grada Bora: Budžet nikad veći, ali poslovanje javnih preduzeća u debelom minusu

Miloš Marković

U toku je sednica Skupštine Grada Bora: Izneti nedostaci u vezi sa regulisanjem saobraćaja na teritoriji Grada Bora

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X