DruštvoНекатегоризовано

Borskim dijabetičarima od utorka dostupno savetovalište u Domu zdravlja

BOR, (IST Media) U cilju rane prevencije komplikacija koje kod pacijenata može proizvesti šećerna bolest, u borskom Domu zdravlja od utorka počinje da radi Savetovalište za dijabetičare.

 

Prema rečima direktora Doma zdravlja, dr Miroslava Karabaševića, u njemu će se utorkom i četvrtkom dijabetičarima pružati saveti o značaju redovnog uzimanja terapija i praćenja šećera u krvi, kao i o edukacija o higijensko-dijetetskom režimu, načinu ishrane i fizičkoj aktivnosti pacijenata.

 

dijabetesU Savetovalištu za dijabetičare, dva sata dnevno, utorkom i četvrtkom od 13 do 15 sati, sa pacijentima će razgovarati jedan lekar, kao i medicinska sestra koje je prošla specijalnu obuku.

 

Savetovalište je otvoreno pod pokroviteljstvom stručne Komisije za dijabet, Ministarstva zdravlja Republike Srbije, komisije koja prati komplikacije u vezi lečenja dijabeta na nivou republike, i u saradnji sa dispanzerom za dijabetičare Doma zdravlja „Bor“.

 

Prema podacima dispanzera za dijabetičare, u opštini Bor je registrovano oko 4000 obolelih od šećerne bolesti.

 

Sumirajući skorašnje aktivnosti borskog Doma zdravlja, direktor Karabašević je podsetio da je odnedavno Dom zdravlja počeo obuku kandidata iz prve pomoći za polaganje vozačkih ispita.

 

Borska zdravstvena ustanova je odnedavno bogatija za jednu stomatološku stolicu, koju je donirala topionica bakra RTB-a Bor.

 

Pored ostalih aktivnosti, dr Karabašević je podsetio da je u seoskim ambulantama borske opštine počeo preventivno grupno-vaspitni rad sa pacijentima, kojma se pružaju neophodna znanja i saveti radi sprečavanja i lečenja infarkta i ostalih hroničnih bolesti.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Sa sednice Štaba za vanredne situacije. Deponija gori, a izvorišta presušuju

Miloš Marković

Batut: Zbog posledica pušenja u Srbiji godišnje umre oko 19.000 ljudi

Miloš Marković

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X