Borski studenti došli na originalnu ideju: Preko facebooka do Beograda

1663 5

BOR, (IST Media) Suočeni sa besparicom i skupim autobuskim prevozom, grupa Borana je došla na ideju da na facebook stranici oformi grupu pod najlogičnijim nazivom Bor-Beograd kolima.

 

Cilj dosetljivih fejsbukovaca je bila da se animiraju osobe koje putuju automobilom na ovoj relaciji kako bi se podelili troškovi. Jer, prostom računicom, zaključili su da su u jednom pravcu troškovi za dvoje putnika automobilom niži nego autobuskim prevozom.

 

„Ova grupa je namenjena onima koji često putuju na relaciji Bor-Beograd (oba smera), kao i onima koji idu svojim kolima. Cilj grupe je da se lakše organizujemo oko prevoza kolima i podelimo troškove“, kratko i jasno objasnio je anonimni administrator.

 

On je pozvao sve buduće članove da razmene informacije o putovanju na relaciji Bor-Beograd ili suprotno, kako bi prevoz bio što jeftiniji.

 

U vrlo kratkom periodu ovoj grupi se priključilo oko 160 članova, a kako sve funkcioniše – IST Media se uverila na jednom primeru.

 

„Ovo je zaista dobra ideja, jer je kolegu sa studija i mene put do Beograda kolima koštao svega 1400 dinara a toliko je izdvojilo i dvoje naših saputnika. Da smo išli autobusom, u jednom pravcu bismo morali da izdvojimo 1.300 dinara. Nadam se da ću imati saputnike i u povratku, jer je grupa iz dana u dan sve veća. To znam po kolegam iz Bora sa kojim studiram“, rekla je za IST Media studentkinja političkih nauka iz Bora.

 

Ona smatra da osnivači ove grupe nisu imali za cilj da bilo ko zaradi, već da se u teškom vremenu jeftinije dođe do Beograda ili Bora.

 

„Do sada se to u mom slučaju potvrdilo nekoliko puta, jer sam uvek komunicirala sa drugim ljudima kojima je put iskrsao slučajno. Ovo putovanje ima mnogo prednosti, jer nismo zavisni gde i koliko puta ćemo se zaustaviti“, rekla nam je ona.

 

Prema inrofrmacijama sa nekim članovima grupe, usluge prevoza Bor-Beograd-Bor i obratno uglavnom koriste studenti.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 5 comments

 1. Ideja nije originalna, postoji vec decenijama i zove se “car pooling”. Ovakava podela troskova se koristi i u mnogo bogatijim zemljama. U svakom slucaju sve pohvale za snalazljivost!

  Odgovori
  1.  Oči si nam otvorio. Još da si rekao da ima i sitcom serija koja se tako zove…
   P.S. Jedino mi matematika nije jasna. Autobus je čak 1300, a kolima ih izađe samo 1400. 😛

   Odgovori
  1. Pre svega hvala na promociji grupe. Milane, da, takva grupa postoji, ali je daleko bolje da imaš grupu koja je vezana samo za Bor-Beograd, daleko su veće šanse da ti se neko javi nego da je stranica za celu Srbiju. 

   Ovde u samo spojene dve stvari: prednost Facebook grupa i potreba da se smanje troškovi putovanja.

   Odgovori

Leave a comment

Your email address will not be published.

X