Borske rukometašice porazile treći tim na tabeli

129 0

Foto: Arkus liga

Rukometašice Bor Zijin Copper savladale su na gostovanju u Šapcu ekipu “Medicinara” rezultatom 32:24 i u Arkus ligi trenutno zauzimaju sedmo mesto na tabeli, čime su se još jedan korak udaljile iz zone ispadanja.

Bila je ovo izvanredna utakmica, a od kolike je važnosti za Boranke, čija je forma u usponu, govori podatak da je “Medicinar” uoči utakmice bio trećeplasirana ekipa u najjačoj ligi Srbije.

Kao i u prethodnom kolu, za najbolju igračicu utakmice proglašena je Teodora Majkić sa devet postignutih golova.

rukometasice bor zijin

Briljirala je i golman Maja Dragoljubović, ali i Natalija Jonović sa sedam pogodaka.

Trener Boraniki Zoran Barbulović, za Ist media ocenjuje da je ovo bila izvanredna, i najbolje odigrana utakmica ove ekipe poslednjih godina.

Otvorili smo fenomenalno utakmicu što govori rezultat od 4:0 na startu, zatim je bilo 9:3, a na poluvreme se otišlo sa 17:8. U tom periodu igre odbrana je iznela najveći teret sa golmanom Majom Dragoljubovic. Napadi i kontranapadi su bili izuzetni, i u timu je sve funkcionisalo besprekorno, rekao nam je Barbulović.

rukometasice bor zijin 2

Dobra igra Boranki nastavila se i u drugom poluvremenu, kada je došlo i do najveće prednosti od 11 golova. Tada su šansu dobile i mlađe igračice Bora.

Sada sledi dvonedeljna pauza zbog nedelje nacionalnih timova.

rukometasice bor zijin 2 barbulovic

U sledećem kolu “Bor Zijin Copper” će ugostiti aktuelnog prvaka države, ekipu “Železničara” iz Inđije.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X