Društvo

Borska opozicija: Toplani preti sudbina Apotekarske ustanove

toplana 15

BOR, (IST Media) Odbornička grupa u Skupštini grada Bora, “Ujedinjena opozicija – ujedinjeni za Bor”, ocenila je da su gubici u javnom sektoru “omča oko vrata gradskog budžeta”.

Više puta smo apelovali i upozoravali na loše stanje u pojedinim preduzećima i ustanovama, tražili da se najozbiljnije sagledaju gubici i loše poslovanje i da se preduzmu mere. To što će milijarde dinara duga indirektno vraćati građani Bora, kao da nikoga iz lokalne vlasti ne dotiče, rečeno je na konferenciji ove odborničke grupe.

Oni podsećaju da je JKP „Toplana“ za poslednjih 18 meseci napravila gubitak od preko 300 miliona dinara, a da je za samo u prvih šest meseci zabeležen minus od 155 miliona dinara.

Kumulirani gubitak iz ranijih godina iznosi oko 1,6 milijardi dinara, kratkoročne obaveze 2,57 milijardi, odnosno  gubitak je iznad visine kapitala ovog preduzeća koji je procenjen na 788 miliona dinara.

Odgovornost leži na gradskoj vlasti a obećanja vladajuće stranke i gradonačelnika Aleksandra Milikića da će solarna, gasna ili toplana na sečku rešiti problem, nije ništa drugo do bežanje od odgovornosti, smatra borska opozicija.

Smatraju da su odgovorni oni koji dozvoljavaju da se “ugalj sumnjivog kvaliteta nabavlja partijski” i da nametanje takvog načina poslovanja ne oslobađa odgovornosti lokalnu vlast.

Opozicija navodi zabrinjavajući podatak da se preko 300 domaćinstava samo ove godine isključilo sa sistema toplovoda, i da povećanje cene grejanja od 17 % doneto na Skupštini grada Bora pre godinu dana, nije dalo željene rezultate i da se može dogoditi da Toplana doživi sudbinu Apoteke Bor.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

In memoriam: Nebojša Dimitrijević (1959-2024)

Ist Media

U toku radovi na zameni toplotnih podstanica

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X