Bor svečano obeležio Dan rudara. Šistek Vučiću

384 0

BOR, (IST Media, FONET) Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor, proslavio je juče na Borskom jezeru 6. avgust, Dan rudara i praznik kompanije.

 

Ovogodišnji dobitnici najprestižnijeg basenskog priznanja „Inženjer Šistek“ su: Ivanka Stančić (RBM), Trajča Tončić (RBB), Zoran Aleksov (TIR), , ali i premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji nije prisustvovao uručenju.

 

dobitnici nagrade inzenjer sistek

Šistekovci (Stančić, Aleksov, Tončić i premijer)

 

Svečanosti u holu hotela „Jezero“, prisustvovali su ministri u Vladi Srbije Aleksandar Antić i Aleksandar Vulin, ambasador Kanade Filip Penington i mnogobrojni poslovni partneri kombinata bakra.

 

Ministar rudarstva i energetike, Aleksandar Antić, tom prilikom je podsetio da je za RTB Bor ova godina bila jedna od uspešnijih, iako, kako kažu u poslovodstvu, zbog vremenskih nepogoda i pada cene bakra na svetskom tržištu, nije sve teklo glatko.

 

 

„Završili smo izgradnju nove topionice i fabrike sumporne kiseline, što je najveći investicioni objekat u Srbiji i južnoj Evropi, ali smo i pokazali izuzetnu društvenu odgovornost, posebno u poplavama kada smo odustali od brzog ispumpavanja vode sa naših površinskih kopova i pozajmili pumpe Kolubari“, podsetio je dan ranije generalni direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski.

 

rtb hotel dan rudara

 

Ambasador Kanade, kome je prva aktivnost po imenovanju bila upravo poseta gradilištu nove topionice bakra, gde je ključnu ulogu imala kanadska kompanija SNC Lavalin, podsetio je da je rudarstvo važan sektor za Kanadu i ocenio pozitivno budućnost rudarstva u Srbiji.

 

„Unapred se radujemo saradnji sa Srbijom u budućnosti, i radujemo se podršci koju ćemo pružiti vašoj zemlji u narednom periuodu“, rekao je Penington.

 

Na kopovima, rudniku i topionici bakra najvećeg srpskog proizvođača bakra i zlata, ni na taj veliki praznik i na plus 40 stepeni proizvodnja nije stala ni za trenutak.

 

Proslava Dana rudara, završena je sinoć koncertom ex YU zvezda rock&rolla Crvene jabuke, i fantastičnim petnaestominutnim vatrometom retko viđenim u Srbiji.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X