Bor ponovo domaćin igara sportista sa oštećenom kičmenom moždinom

441 0

BOR (IST Media, Milena Stanojković) Grad Bor i Borsko jezero biće od 6. do 8. septembra, po drugi put, domaćini republičkih sportskih igara paraplegičara i kvadriplegičara SENI, koje se održavaju 24. godinu za redom.

 

Očekuje se učešće 120 takmičara (uglavnom korisnika invalidskih kolica) u 13 muških i 7 ženskih ekipa iz gradova širom Srbije, kao i 3 ekipe ili delegacije iz regiona, saopštio je Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije.

 

seni

 

Učesnici će i ove godine biti smešeni u hotelu “Jezero” zbog, kako su saopštili iz Saveza, odličnih uslova u hotelu i dobre prošlogodišnje saradnje.

 

Na Igrama će učestvovati i proslavljeni stonoteniseri Vladan Petković, Aleksandar Radišić i Zorica Popadić. Mnogi paraolimpijci koji su prethodnih godina učestvovali na Igrama, među kojima stonoteniseri: Nada Matić, Borislava Perić Ranković, Mitar Palikuća, Goran Perlić; atletičari: Draženko Mitrović, Miloš Zarić, Miloš Mitić, Željko Dimitrijević,  ove godine će izostati sa Igara zbog održavanja paraolimpijskih igara u Riju. Takođe, svi strelci koji će ići u Rio, takmičili su se ranije na Igrama i Ligi u streljaštvu – Laslo Šuranji, Živko Papaz, Dragan Ristić.

 

Učesnici ovih Igara takmičiće se u atletskim disciplinama: trci kolicima na 100 metara, bacanju koplja, kugle i diska, a svoje sportske veštine oprobaće i u pikadu, šahu i stonom tenisu.

 

Svečano otvaranje SENI 24. Republičkih sportskih igara Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, kojeg čini mreža od 28 udruženja iz cele Srbije, je u sredu 7. septembra, u 9,30 sati ispred hotela „Jezero“ na Borskom jezeru.

 

Ovo takmičenje se održava 24. godinu zaredom sa ciljem promocije sporta i aktivnog učestvovanja osoba sa invaliditetom u životu zajednice. Sport se neguje među našim članovima i ima vrlo važnu ulogu u rehabilitaciji i socijalizaciji.” saopštilo je ovo udruženje.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X