Bor DOMAĆIN još jednoj filmskoj ekipi. U toku SNIMANJE FILMA OTAC, SRDANA GOLUBOVIĆA

1425 0
BOR, (IST Media, foto:Maja Medić) Posle filmova “Krugovi”, “Klopka”, “Apsolutnih sto”, reditelj Srdan Golubović će svoju filmografiju obogatiti još jednim filmskim ostvarenjem koje opisuje tragediju i ličnu borbu jednog čoveka kome su zbog siromaštva oduzeli decu, saopštili su producenti, a prenele su agencije.

Snimanje je počelo u septembru u Beogradu, filmska ekipa je nedavno snimala kadrove u naselju Brezonik a trenutno su na planini Crni Vrh.

O filmu: Ponižen i emotivno uništen, glavni junak filma započinje svoje putovanje, hodajući od sela na jugu Srbije do prestonice, sa kraja na  kraj zemlje. Očajan, ali dostojanstven, želi da pokaže da mu je stalo.

Kroz svoje burno putešestvije, od gubitnika, odbačenog i poniženog čoveka – on postaje heroj.

Oca u filmu tumači Goran Bogdan, dok su uloge dece poverene Ajli Šantić i Muharemu Hamziću, koji su prvi put na filmu, nakon što su prošli kasting u kome je učestvovalo više od 250 dece.

Ostale uloge tumače Boris Isaković, Nada Šargin, Milica Janevski, Vahid Džankovic, Jovo Maksić, Nikola Rakočević i Ljubomir Bandović.

Scenario za film potpisuju Srdan Golubović i Ognjen Sviličić, a film se radi u koprodukciji šest zemalja: Srbije, Francuske, Nemačke, Slovenije, Hrvatske i BiH.

Film su pored Filmskog centra Srbije podržali nemački fond MDM, francuski fond Cinema du Monde, hrvatski fond, slovenački fond, fond BiH, Arte France i ZDF Arte kao i Eurimages fond za koprodukcije.

Producent filma je Jelena Mitrović iz naše filmske kuće Baš Čelik, u koprodukciji sa hrvatskim Propeler filmom, slovenačkim Vertigom, ASAP Films iy Francuske, Neue Mediopolis iz Nemačke, SČA/Pro.Ba iz Bosne.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X