Društvo

Blic: Penzionerima pomoć po 5.000 dinara do kraja godine

Svi penzioneri u Srbiji do kraja decembra dobiće jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od po 5.000 dinara, saznaje danas “Blic biznis”.Taj dodatak, koji će dobiti ukupno 1,7 miliona penzionera, neće biti isplaćen uz penzioni ček, već će kao posebno primanje biti uplaćeno penzionerima do kraja decembra, navodi se na sajtu “Blica”.

Analize su pokazale da u budžetu postoje sredstva da se svakom penzioneru isplati po 5.000 dinara. To je njihov novogodišnji poklon pa se i u ovoj godini krize zbog pandemije korona virusom neće odustati od prakse koja je prisutna od 2016. godine. Novac od blizu 85 miliona evra je obezbedjen i ovih dana biće prebačen na račun PIO fonda, rečeno je Vladi Srbije.

Penzionerima je tokom 2016. i 2017. godine jednokratna pomoć isplaćena uoči novogodišnjih praznika i tada je svaki penzioner dobio po 5.000 dinara.

Svi penzioneri od janurske penzije treba da očekuju i linearni rast primanja za po 5,9 odsto. Posle povećanja, prosečna penzija će sa sadašnjih 27.769 dinara biti povećana na 29.407 dinara, odnosno za 1.638 dinara.

Beta

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Pitali smo: Predstoje li Boru restrikcije vode?

Ist Media

Bolji uslovi za penzionere u Slatini – opremljena sala Doma za najstarije

Miloš Marković

Serviser upozorava KADA KLIMA UREĐAJ MOŽE DA SE ZAPALI

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X