Srbija

Bankrotirala turistička agencija „Barcino turs”

 

Polisa ove agencije kod osiguravajuće kuće iznosti 250.000 a dug prema putnicima je 150.000 tako da će oštećeni verovatno biti obeštećeni

Osiguravajuća kuća „Milenijum osiguranje” obavestila sva oštećena lica – putnike, da je u skladu sa dopisom Ministarstva turizma i omladine Srbije danas proglašena insolventnost turističke agencije „Barcino turs” i pozvala sve oštećene putnike da se jave rade nadoknade štete.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih organizacija Srbije Aleksandar Seničić rekao je za Tanjug da je polisa turističke agencije “Barcino turs” za koju je danas proglašena insolventnost 250.000 evra, a da je šteta prema putnicima koji nisu mogli da ostvare svoje aranžmane oko 150.000 evra, tako da će svi najverovatnije biti obeštećeni.

S obzirom da „Barcino” nije član YUTA nemamo nikakve nadležnosti, ali prema mojim saznanjima polisa „Barcina” je 250.000 evra, a šteta je oko 150.000 evra. Imajući to u vidu, ne bi trebalo da bude problema sa obeštećenjima, rekao je Seničić.

Rok zastarevanja za ova potraživanja je tri godine, dodao je on, ali s obzirom na to da je polisa turističke agencije veća od same štete, ne postoje velike prepreke da putnicima sve bude isplaćeno, ukoliko, naravno podnesu potrebna dokumenta i zahtev.

Tanjug/Politika

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Ove nedelje zabeležena rekordna potrošnja struje

Miloš Marković

Batut: Zbog posledica pušenja u Srbiji godišnje umre oko 19.000 ljudi

Miloš Marković

Transport autoputem neeksplodiranih ubojnih sredstava velike razorne moći od Kragujevca do Paraćina

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X