Astra enerdži demantuje da je odgovorna za poplavu Krepoljina

460 0
mini hidroelektrana mlava

Ekipa „Astra enerdži“, demantovala je navode u tekstu „Zbog ilegalne mini hidroelektrane ponovo poplavljeno selo Krepoljin”, objavljenog na našem sajtu.

Demant objavljujemo u celini:

IstMedia.rs je u tekstu „Zbog ilegalne mini hidroelektrane ponovo poplavljeno selo Krepoljin”, objavio neistinite navode o tome da je otvaranje brane na mini-hidrolektrani „Astra enerdži“ na reci Mlavi uzrok poplava koje su zadesile selo Krepoljin u opštini Žagubica.

U skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima, ali i sa poštovanjem novinarskog pravila da se čuje druga strana, zahtevamo da se u istoj rubrici na portalu IstMedia.rs, bez odlaganja i u celosti, uz oznaku „odgovor“ objavi ovaj demanti.

Otvaranje brane mini-hidrolektrane „Astra enerdži“ nije ni na koji način dovelo do poplavljivanja sela Krepoljin, naprotiv – brana je zaustavila ogroman, bujični talas vode i sprečila dodatno poplavljivanje.

Brane u ovakvim situacijama ne mogu da budu izvor problema, jer mogu ili da uspore ili da akumuliraju vodu. Da brana nije postojala, situacija na terenu bi bila mnogo gora i imali bismo ogroman bujični talas u selu Krepoljin.

Zaposleni „Astra enerdži“ su otvorili branu kako bi postepeno otpustili vodu iz akumulacionog jezera i sprečili da se voda iz njega izlije, pri čemu do izlivanja nije došlo.

Ekipa „Astra enerdži“ je na terenu u pripravnosti i prati situaciju, kako bi sprečila i minimizovala mogućnost za bilo kakvu potencijalnu štetu.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X