Društvo

Astra enerdži demantuje da je odgovorna za poplavu Krepoljina

mini hidroelektrana mlava

Ekipa „Astra enerdži“, demantovala je navode u tekstu „Zbog ilegalne mini hidroelektrane ponovo poplavljeno selo Krepoljin”, objavljenog na našem sajtu.

Demant objavljujemo u celini:

IstMedia.rs je u tekstu „Zbog ilegalne mini hidroelektrane ponovo poplavljeno selo Krepoljin”, objavio neistinite navode o tome da je otvaranje brane na mini-hidrolektrani „Astra enerdži“ na reci Mlavi uzrok poplava koje su zadesile selo Krepoljin u opštini Žagubica.

U skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima, ali i sa poštovanjem novinarskog pravila da se čuje druga strana, zahtevamo da se u istoj rubrici na portalu IstMedia.rs, bez odlaganja i u celosti, uz oznaku „odgovor“ objavi ovaj demanti.

Otvaranje brane mini-hidrolektrane „Astra enerdži“ nije ni na koji način dovelo do poplavljivanja sela Krepoljin, naprotiv – brana je zaustavila ogroman, bujični talas vode i sprečila dodatno poplavljivanje.

Brane u ovakvim situacijama ne mogu da budu izvor problema, jer mogu ili da uspore ili da akumuliraju vodu. Da brana nije postojala, situacija na terenu bi bila mnogo gora i imali bismo ogroman bujični talas u selu Krepoljin.

Zaposleni „Astra enerdži“ su otvorili branu kako bi postepeno otpustili vodu iz akumulacionog jezera i sprečili da se voda iz njega izlije, pri čemu do izlivanja nije došlo.

Ekipa „Astra enerdži“ je na terenu u pripravnosti i prati situaciju, kako bi sprečila i minimizovala mogućnost za bilo kakvu potencijalnu štetu.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U toku su radovi na uređenju Bora. Na red došao parking u ulici Jovana Dučića

Miloš Marković

Učenici generacije u Boru. Ponos grada na bilbordima

Miloš Marković

Pitali smo: Predstoje li Boru restrikcije vode?

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X