Korona

Asocijacija medija: Medijski radnici da budu prioritet za vakcinaciju protiv virusa Covid-19

foto: BBC

Asocijacija medija (ASMEDI) pokrenula je inicijativu da svi medijski radnici u Srbiji budu u prioritetnoj grupi za vakcinaciju protiv virusa Covid-19.

Uvažavajući ustanovljeni redosled prioriteta, Asocijacija medija smatra da bi i poslanike medijske profesije trebalo vakcinisati dinamikom u skladu sa velikim opasnostima i rizicima, kojima su, od početka pandemije, svakodnevno izloženi radeći posao u javnom interesu, navodi se u saopštenju Asocijacije.

Asocijacija zaključuje da medijski radnici pripadaju visokorizičnoj grupi, i to dokazuju velikim brojem obolelih među njima, pre svih, onih koji rade na terenu.

Nije neophodno podsećati koliko je važno brzo, tačno i sveobuhvatno informisanje javnosti, pogotovo u vanrednim i kriznim situacijama za čitavo društvo, zaključuje ova organizacija.

Tim povodom, Asocijacija medija uputila je zvaničan zahtev Ani Brnabić, predsednici Vlade Republike Srbije, da ga po hitnom postupku razmotri i donese oduku.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X