DruštvoNaslovi.netSrbijaTema danaНекатегоризовано

AOM: Napadom na KRIK provladini mediji štite državni kriminal

medijiSRBIJA, (IST Media) Asocijacija onlajn medija (AOM) najoštrije protestuje zbog nove, očigledno organizovane serije napada na istraživački portal KRIK, koji već dva dana sprovode provladini mediji.

 

Najnoviji medijski napadi počeli su juče, gostovanjem urednika „Informer“ u jutarnjem programu televizije „Pink“, a nastavili u današnjem izdanju „Infomera“. U tekstu „Mafija udara na porodicu Vučić“ ponovljene su optužbe na račun KRIK-a, po kojima navodno ovaj portal i njegov urednik Stevan Dojčinović pripremaju lažnu aferu o nekretninama porodice premijera sa ciljem da „nateraju Vučića da odustane i za premijera predloži nekog drugog“.

 

Posebno zabrinjava činjenica da je urednik Informera upućen u to šta KRIK trenutno istražuje, te se postavlja pitanje „curenja informacija“ iz državnih organa. AOM postavlja pitanje državnim organima: ko je uredniku „Informera“ Draganu Vučićeviću dao podatke i kako su te informacije došle do njega?

 

AOM se pridružuje zahtevu NUNS-a upućenom Ministarstvu unutrašnjih poslova da se istraži i obavesti javnost da li pojedine informacije iz tekstova objavljenih u „Informeru“ potiču iz državnih organa, kako su te informacije došle do ovog tabloida i da li neko iz državnih organa prati i prisluškuje Dojčinovića i novinare portala KRIK.rs.

 

Podsećamo da se članica i jedan od osnivača Asocijacije online medija, portal KRIK, konstantno nalazi na meti napada i kleveta, praktično od svog osnivanja, a ove napade predvode mediji bliski izvršnoj vlasti – Informer, Pink i Studio B.

 

Sasvim je jasno da je cilj ovih napada gušenje medijskih sloboda i dezavuisanje istraživačkih centara koji otvaraju pitanja korupcije u samom vrhu vlasti.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Pitali smo: Predstoje li Boru restrikcije vode?

Ist Media

Bolji uslovi za penzionere u Slatini – opremljena sala Doma za najstarije

Miloš Marković

Serviser upozorava KADA KLIMA UREĐAJ MOŽE DA SE ZAPALI

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X