Politika

ALEKSANDAR MILIKIĆ novi-stari PREDSEDNIK OPŠTINE BOR

BOR, (foto: istmedia) – Dosadašnji predsednik opštine, Aleksandar Milikić, nastaviće da obavlja tu funkciju i u naredne četiri godine, odlučila je danas skupštinska većina koju čine SNS i SPS.

Za njegov izbor glasalo je 25 od ukupno 35 odbornika SO Bor.

Obraćajući se odbornicima, Milikić je rekao da će biti predsednik svih građana.

“Narednih godinama pred nama su ozbiljni izazovi, a najznačajniji je otvaranje rudnika bakra “Čukaru peki”. Sa druge strane, imamo i mnogo problema jer su javna preduzeća opterećena velikim gubicima, pre svega JKP “Toplana” i “Vodovod”, zbog čega ćemo se fokusirati na rešavanje tih problema”, rekao je Milikić.

On je dodao da će uskoro predstaviti predlog rešavanja stanja u javnom sektoru, baš kao i viđenje racionalizacije kompletne opštinske uprave.

Predlog Milikića za prvog čoveka opštine nije naišao na dobru reakciju opozicije, a najozbiljne optužbe na njegov račun izneo je odbornik sa liste “Mi ili oni” Srđan Marjanović (DS), zapitavši da li je istina da je sa pozicije predsednika opštine, direktnom pogodbom sa jednim prevoznikom potpisao ugovor o obavljanju javnog prevoza, ocenjujući da je u tom slučaju reč ozbiljnom krivičnom delu.

“Podsećam vas i da je na vaš predlog postavljen direktor JKP ’’Toplana’’, a imali smo istorijki lošu grejnu sezonu. U tom slučaju, vi treba da ponudite ostavku a ne da dobijete novi mandat,” rekao je Marjanović.

Prethodno, za  predsednika SO Bor izabran je Dragan Žikić (SPS), koji na političkoj sceni Bora opstaje skoro dve decenije. Njegov zamenik biće Milan Stojanović, sa liste SNS.

Za zamenika predsednika opštine izabran je Dragan Perić iz Slatine, sa liste SNS, a poverenje je ukazano i devetorici članova Opštinskog veća.

Opšinski većnici biće Slaviša Frišković, Boban Janošević, Ljubiša Repedžić, Danijel Aleksić, Dobrica Đurić, Tamara Paunović, Milena Stanojković, Igor Janković i Srećko Zdravković.

Na početku konstitutivne sednice, odbornici su položili zakletvu.

Već po prvom zasedanju, zbog brojnih reklamiranja povrede poslovnika i replikama opozicije, te podsećanja na brojne neregulartnosti tokom izbornog procesa, može se zaključiti da će ovaj saziv imati “vrela zasedanja”.

U SO Bor, koalicija SNS-SPS ima 24 mandata, koalicija ’’Mi ili oni’’ sedam, Dveri i “Dosta je bilo” imaju tri mandata, dok je jedan mandat pripao manjinskoj vlaškoj stranci stranci “Most”.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Boru odobrena toksikološka stanica, ali nema ko da radi

Miloš Marković

Irena Živković: Restrikcije vode u Krivelju su posledica rudarenja

Ist Media

Sednica Skupštine Grada Bora: Budžet nikad veći, ali poslovanje javnih preduzeća u debelom minusu

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X