Naslovi.netPolitika

Akcija opozicije – Birački spisak vam je kao kupus

Foto: Glasno za omladinu

Grupa građana Glasno za omladinu, saopštila je da se odazvala na poziv mladih aktivista i da učestvuju u performansu “Birački spisak vam je kao kupus”.

Ideja je bila da predstavnicima vlasti na šaljiv način ukažemo na manjkavosti trenutnog izbornog sistema kao i na niz neregularnosti koje su se desile na poslednjim lokalnim i parlamentarnim izborima, navode u ovog grupi građana.

Performans se odigrao u isto vreme u više gradova širom Srbije, a jedan od gradova je i grad Bor.

Ispred zgrada gradskih uprava ostavili smo raskupusane glavice kupusa sa parolom “Birački spisak vam je kao kupus”, i na taj način performansom smo ukazali da SNS vlast manipuliše izbornom voljom građana, saopštili su u Glasno za omladinu.

Ova akcija usledila je nakon odgovora Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave na zahtev za formiranje stručne komisije koja treba da utvrdi i naloži ispravljanje nepravilnosti u jedinstvenom biračkom spisku.

U svom odgovoru dan ranije resorno Ministarstvo navodi da je birački spisak javno dostupan dokument svim građanima, što je direktna zamena teza i ignorisanje zahteva dostavljenog pre skoro mesec dana, navode dalje, uz napomenu da će na ovakav odgovor uslediti prijava Upravnom sudu.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

SSP: Rezoluciju Evropskog parlemanta vlast i tabloidi koriste za širenje govora mržnje

Ist Media

Policija u pancirima obilazila zaječarske škole. Mnogo nagađanja, manjak informacija

Ist Media

NPS: Bor nema strategiju razvoja turizma, Turistička organizacija samo aparat za stranačko promovisanje

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X