Društvo

U Tehničkoj školi od 2025. dualno obrazovanje. Za učenika džeparac pet hiljada dinara mesečno i sigurno zaposlenje u Ziđinu

Tehnicka skola Bor

 

Za buduće učenike Tehničke škole u Boru, novog obrazovnog profila Tehničar za metalurške tehnologije, predviđeno je po pet hiljada dinara mesečno tokom celokupnog školovanja, kao i obezbeđen posao u struci posle završetka srednje škole, najavljeno je danas.

Novi obrazovni profil počinje sa radom već sledeće godine, najavljeno je sastanku održanom u Gradskoj upravi Bor između direktorke kancelarije za dualno obrazovanje, predstavnika lokalne samouprave i direktorke Tehničke škole.

Zaključeno je da već dugi niz godina ne postoji adekvatan standard u obrazovnom sistemu koji bi obezbedio sve savremene kompetencije za mlade ljude koji žele da se bave metalurgijom ili da studiraju na Metalurškom fakultetu.

Dulano obrazovanje omugaćava lakši put do kompanije nakon završenog školstva, bez potrebe za dodatnim sticanjem kompetencija za rad u vidu obuka za rad koje mogu trajati i nekoliko godina nakon završetka formalnog obrazovanja.

Mladi ljudi koji se opredele za ovaj model zasigruno imaju sve kompetencije koje čine sinergiju znanja, veštine i sposobnosti stavova i spremni su da idu na tržište rada.

Gabrijela Grujić, direktorka kancelarije za dualno obrazovanje
Gabrijela Grujić, direktorka kancelarije za dualno obrazovanje

Mladim ljudima nisu dovoljna samo teorijska znanja, već su jako važna stečena praktična znanja. izjavila je Gabrijela Grujić, direktor kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikiacija, dodajući da bi se nastavni program izvodio drugačije od dosadašnjeg, te bi učenici već od trećeg razreda provodili 3 dana u samoj kompaniji, a 2 dana u školi.

Maja Pešić direktorka Tehničke škole u Boru
Maja Pešić direktorka Tehničke škole u Boru

Maja Pešić, direktorka Tehničke škole, objašnjava da, pored klasične školske nastave, dualno obrazovanje podrazumeva i praktični deo u kompaniji Srbija Ziđin Koper sa kojom je Tehnička škola u Boru sklopila dogovor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

SSP: Novi direktor Opšte bolnice u Boru ne ispunjava uslove po konkursu. Traže reakciju Ministarstva

Ist Media

Za ugodniji boravak u Narodnoj biblioteci ugrađeni klima uređaji

Miloš Marković

Budžeta Grada Bora veći za oko dve milijarde. Nova izdvajanja za Toplanu i Vodovod a uskoro i jednokratna novčana pomoć za borska domaćinstva

Marija Dimitrijević
X