Društvo

[VIDEO] Plastika je zlo za životnu sredinu. Akcija prikupljanja plastičnog otpada u rudniku Čukaru Peki

Mining ciscenje DSC08649

 

Svetski dan zaštite životne sredine obeležen je danas i u rudniku bakra i zlata Čukaru Peki, gde je istkanut značaj sakupljanja plastičnog otpada, koji je, kao i većina otpadnog materijala, teško razgradiv i zapaljiv, te da ima negativan uticaj na životnu sredinu i na zdravlje ljudi.

U akciji prikupljanja plastičnog otpada na području rudnika, uverili smo se, danas nije bilo mnogo posla jer su uvedena stroga pravila kojih se zaposleni moraju pridržavati. Pravila su uvedena kao i u kompaniji Ziđin Majning u Kini, a to je – maksimalno suzbijanje štetnih uticaja.

Mining ciscenje DSC08664

Lidija Mihajlović, supervizor Tima za ozelenjavanje u Srbija Ziđin Majning, napominje da je u prva četiri meseca na području rudnika Čukaru Peki posađeno 30.000 sadnica drveća i žbunastih vrsta a pre mesec dana oko 8.000 cvetnih zasada.

Lidija Mihjalovic DSC08655

Naša poruka je da treba negovati zdrave životne navike, jer one grade čisto radno okruženje koje rađaju zdrave uslove rada, a one zdravu životnu sredinu, rekla je Lidija Mihajlović.

Između dva Svetska dana posvećena zaštiti životne sredine, ovde je posađeno 122.000 sadnica drveća i ozelenjeno je oko stotinak hektara površine.

 

 


 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Svečanom akademijom obeleženo 63 godine Tehničkog fakulteta u Boru

Miloš Marković

Iz budžeta grada za Hitnu pomoć oprema vredna 40 miliona dinara

Miloš Marković

Javni uvid u nacrt plana za preseljenje domaćinstava ugroženih rudarskim aktivnostima od 4. juna do 3. jula.

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X