Društvo

Opšta bolnica u Boru godinama u blokadi, opremu može da osavremeni samo pomoću donacija

bolnica donacija zijin mining

Foto: Ist media

Opštoj bolnici u Boru danas je uručena savremena veš mašina stavljena na usluzi službi koja brine o higijeni za pacijente kojima je na raspolaganju 310 postelja. Ovu donaciju uručila je kompanija Srbija Ziđin Majning (SZM), gde se razmatraju i donacije rekonstrukcije hiruške, ortopedske sale i prostorija u kojima borave pacijenti.

Aleksandra Arsić, rukovodilac ekonomsko-finansijske službe, kaže da je reč o značajnoj donaciji kompanije Srbija Ziđin Majning, jer su postojeće mašine za pranje i sušenje posteljine stare oko tri decenije, da su se često kvarile i prouzrokovale probleme.

bolnica donacija aleksandra arsić
Aleksandra Arsić: Očekujem da je ovo početak duge saradnje

Nadam se da je ovo početak duže saradnje, jer zbog višegodišnje blokade računa možemo da se oslonimo samo na društveno odgovorne kompanije. Verujem da ovo nije poslednja donacija, jer su naše potrebe za opremom uvek aktuelne, rekla je Aleksandra Arsić.

U SZM ističu da je ova donacija nastavak misije društveno odgovorne kompanije koja „prepoznaje potrebe i pruža pomoć lokalnoj zajednici“.

Za ovu donaciju smo se odlučili prepoznajući značaj Opšte bolnice, koja radi na očuvanju i unapređenju zdravlja građana sa područja Borskog okruga i šire, uvažavajući mere predostrožnosti koje su već duže vreme na snazi u zdravstvenim ustanovama, kao i potrebu da uslovi održavanja higijene budu na visokom nivou, rekao je prilikom uručenja donacije Džou Bin, menažer CSR sektora SZM.

Veš mašina je kapaciteta 45 kilograma. Njena vrednost je oko osam hiljada evra, i uvezena je iz Kine.

Džou Bin veruje da će se sa borskom zdravstvenom ustanovom, u kojoj se često leče i pacijenti iz kompanije Ziđin Majning Grupe, saradnja nastaviti i u buduće.

Džou Bin Zijin Mining

Sa rukovodstvom bolnice razmatrali smo mogućnosti da pomognemo i rekonstrukciju hiruške, ortopedske sale i prostorija, i soba u kojima borave pacijenti, što ćemo nadam se uspešno završiti, istakao je Džou Bin.

Inače, nova mašina je tolike zapremine da je danas bilo potrebno skinuti vrata i odvaliti deo zida kako bi se smestila u vešeraju. Na ovim poslovima bili su zaduženi zaposleni u kompaniji SZM i radnici Opšte bolnice.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

SSP: Novi direktor Opšte bolnice u Boru ne ispunjava uslove po konkursu. Traže reakciju Ministarstva

Ist Media

Za ugodniji boravak u Narodnoj biblioteci ugrađeni klima uređaji

Miloš Marković

Budžeta Grada Bora veći za oko dve milijarde. Nova izdvajanja za Toplanu i Vodovod a uskoro i jednokratna novčana pomoć za borska domaćinstva

Marija Dimitrijević
X