Društvo

Milikić: Izgradnja Regionalne bolnice u NGC-u počinje 2025.

bolnica izgradnja 2

 

Predstavnici lokalne samouprave i Kancelarije za javna ulaganja održali su sastanak na kome se razgovaralo o pripremi projekta za izgradnju nove bolnice koja će biti izgrađena na lokaciji kod Novog gradskog centra. Do kraja godine, Grad Bor treba da uradi projekat za izgradnju ovog objekta.

Na osnovu projektnog zadatka, sredinom naredne nedelje ćemo raspisati javni poziv za projektovanje bolnice koja će se prostirati na 20.000 metara kvadratnih. Objekat će biti izgrađen po nasavremnijim standardima i najsavremenijom dijagnostikom, i očekujemo da će početkom 2025. godine krenuti izgradnja, rekao je nakon sastanka gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, koji je napomenuo da će ova zdravstvena ustanova imati regionalni karakter.

On se pohvalio da je Bor jedini grad u Srbiji koji je, na zahtev građana, novcem iz budžeta kupio skener i magnetnu rezonancu, iako je to bila obaveza države.

Mnogi Borani zameraju da u zdravstvenim ustanovama nema dovoljno lekara specijalista.

Milikić, međutim, uverva da se u Bor vraćaju lekari, te da ohrabruje to što su se na nedavno raspisani konkurs Doma zdravlja za lekare opšte prakse javili kadrovi iz Bora.

Mladim kadrovima od opšteg interesa ćemo pomoći kroz razne programe, i to od  kupovine prvog stana, do subvencija. Na taj način ćemo im dati mogućnost da u Boru ostanu i osnuju porodicu, kaže Milikić.

Kada je reč o sudbini ljudi koji su živeli u barakama na prostoru buduće bolnice, Milikić je rekao da postoje razni predlozi za rešavanje njihovog stambenog prostora, a među njima je izgradnja objekta na lokaciji za koju Grad ima građevinsku dozvolu.

Oni koji imaju rešenje za sadašnje objekte dobiće rešenje za novu lokaciju, a oni koji ga nemaju i koji su se uselili mimo zakona biće premešteni na drugu lokaciju uz mogućnost otkupa, rekao je Milikić.

Rekao je i da se intenzivno vode razgovori o sudbini objekta „Kapija Bora“, pa postoje ideje da se u 1700 kvadrata, koji su u vlasništvu Grada Bora, prebace tužilaštvo i sud, ali i neke javne ustanove.

 

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević

Manji računi komunalnih usluga za 50 odsto. Evo ko ostvaruje pravo

Miloš Marković
X