Kultura

Povodom Dana Biblioteke predstavljanje knjige Medijska pismenost i kritičko mišljenje

 

Povodom Dana Biblioteke, 26. januara od 18 sati u ovoj ustanovi biće reči o Medijskoj pismenosti i kritičkom mišljenju, a o knjizi sa tim nazivom razgovaraće se sa autorkom Violetom Kecman, dobitnicom nagrade UNESKA za alate u informaciono-komunikacionim tehnologijama.

Razgovaraće se o medijskoj pismenosti stanovništva, naročito dece i mladih u Srbiji, o mogućnostima za njeno unapređenje kroz nastavu i vannastavne aktivnosti, kako ju je moguće proceniti, šta sve ova vrsta pismenosti podrazumeva i zbog čega je ona danas neophodna za razvoj kritičkog mišljenja.

Pored autorke, knjigu će predstaviti i urednik izdavačke kuće Clio Zoran Hamović.

Violeta Kecman je teoretičarka dramskih umetnosti, medija i kulture, profesorka srpskog jezika i književnosti. Kao nastavnik, autor i stručni konsultant u nacionalnim i međunarodnim projektima iz oblasti obrazovanja i medija, više od dve decenije bavi se obrazovanjem adolescenata i stručnim usavršavanjem nastavnika. Dobitnica je nagrade UNESKA za upotrebu IKT alata i inovativnu metodiku nastave, kao i Svetosavske nagrade za doprinos razvoju obrazovanja i vaspitanja u Srbiji.

Zoran Hamović, osnivač, direktor i urednik izdavačke kuće Klio, prepoznatljive i po jedinstvenoj ediciji Multimedia, u kojoj je objavljena i knjiga Medijska pismenost i kritičko mišljenje. Hamović je takođe i autor ili učesnik brojnih projekata ili tela u oblasti medijske i informacione pismenosti.

Nakon razgovora, direktorica Narodne biblioteke Bor Vesna Tešović uručiće nagrade saradnicima i najrevnosnijim korisnicima biblioteke u toku prethodne godine.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

[NAJAVA] Pozorišna predstava VELIKI TALAS donosi dvočasovnu buru uzbuđenja

Miloš Marković

Za Dan grada koncert Saše Matića. Program Oktobarskih svečanosti do 29. oktobra

Marija Dimitrijević

[NAJAVA] Dečija pozorišna predstava „Bajka o mudrom prasetu“

Miloš Marković
X