DruštvoZiđin

Majdanpečke stomatologe „otkačilo Ministarstvo zdravlja“, pa u pomoć priskočio Ziđin Koper

zijin zubna ambulanta 3

Piše: Gorica Tončev Vasilić, Foto: I. Mitrović

Prošlo je više od pola godine otkako stanovnici Majdanpeka moraju da putuju u Bor ili neki drugi grad ako ih zaboli zub. U ovom gradu ne postoji privatna stomatološka ordinacija, a Služba stomatološke zaštite pri zdravstvenoj ustanovi „Dr Veroljub Cakić“ bila je prinuđena da u maju prekine da pruža usluge građanima, pošto se tada pokvarila i poslednja od četiri stomatološke stolice, koje su po rečima direktora majdanpečkog Doma zdravlja dr Dragana Fudulovića stare između 30 i 40 godina.

zijin zubna ambulanta 4 (3)

Redovno su servisirane i popravljane dok su rezervni delovi za te modele mogli da se nađu na tržištu. Kada se pokvarila i poslednja stolica, majdanpečki Dom zdravlja prestao je da pruža usluge u oblasti stomatološke zaštite, kaže dr Fudulović.

On dodaje da se majdanpečka zdravstvena ustanova za pomoć pri nabavci novih stomatoloških stolica i digitalnog aparata za snimanje zuba obraćala Ministarstvu zdravlja i drugim institucijama, a molba je bila upućena i najvećem privrednom društvu u Majdanpeku.

Kompanija Srbija Ziđin Koper je na dopis pod oznakom „hitno“ reagovala upravo tako, izdvojivši 2,3 miliona dinara za nabavku dve stomatološke stolice i rendgena za snimanje zuba, koji su upravo stigli i biće na usluzi pacijentima, ističe direktor tamošnjeg Doma zdravlja.

Dom zdravlja „Dr Veroljub Cakić“ u Majdanpeku pokriva teritoriju od približno hiljadu kvadratnih kilometara i pruža zdravstvene usluge, preventivne i kurativne preglede za oko 15.000 stanovnika.

Ovo nije prva donacija koju je majdanpečka zdravstvena ustanova dobila od kompanije Srbija Ziđin Koper. Jedna vredna uručena nam je i prošle godine, a reč je o modernom sanitetskom vozilu, podsetio je dr Dragan Fudulović.

Srbija Ziđin Koper je u proteklih pet godina za poboljšanje zdravstvene zaštite u Boru i Majdanpeku, ali i za obrazovanje, kulturu, sport, infrastrukturu i ostalo u Srbiji izdvojila 4,95 miliona dolara. Sa uspehom je realizovano 199 projekata, čulo se prilikom primopredaje donacije koja je danas upriličena u stomatološkoj službi Doma zdravlja u Majdanpeku.

U narednih pet godina intenziviraćemo ulaganja u razvoj zajednice u Boru i Majdanpeku, naročito u obrazovanje i medicinu. Fokusiraćemo se na zdravstvenu zaštitu i edukaciju, jer smatramo da je za bolji život najvažnije dobro zdravlje, a za budućnost obrazovanje, rekao je generalni direktor Srbija Ziđin Koper Ću Guodžu.

 

Ću Goudžu je na poklon dobio knjigu SRBIJA
Ću Goudžu je na poklon dobio knjigu SRBIJA

On je dodao da će kompanija nastaviti implementaciju kompanijskih planova „Čuvar zdravlja“ i „Za budućnost“ u nastojanju da sa građanima Bora i Majdanpeka izgradi bolje mesto za život a posebno za mlade.

 

 

 

 

a

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

SSP: Novi direktor Opšte bolnice u Boru ne ispunjava uslove po konkursu. Traže reakciju Ministarstva

Ist Media

Za ugodniji boravak u Narodnoj biblioteci ugrađeni klima uređaji

Miloš Marković

Budžeta Grada Bora veći za oko dve milijarde. Nova izdvajanja za Toplanu i Vodovod a uskoro i jednokratna novčana pomoć za borska domaćinstva

Marija Dimitrijević
X