DruštvoVideo

[VIDEO] Šta kada život zavisi od vatrogasaca i zaposlenih?

simulacija pozar SZM

Foto: Ist media

Vatrogasna kola uz zvuk sirene i pod rotacijom dovezla su se danas do upravne zgrade kompanije Serbia Zijin Mining (SZM), u čijem se objekatu oglasio alarm koji je upozorio da je izbio požar.

Zaposleni su napustili objekat, dok su jednom radniku, koji se nagutao dima i nije uspeo da se evakuiše, u tome pomogli pripadnici borske Vatrogasne brigade stavivši mu masku sa komprimiranim vazduhom.

Druga ekipa vatrogasaca se, pod punom opremom, probila do drugog sprata objekta kako bi evakuisali povređenog, te su ga spustili užadima do prizemlja gde su ga dočekala nosila za transport do bolnice.

vatrogasci zijin 2 DSC06583

Ovako je u najkraćem izgledala pokazna protivpožarna vežba u ovoj kineskoj kompaniji, kako bi zaposleni bili spremni za nepredviđene situacije.

Igor Zlatković, supervizor Odseka za obuke u Službi za bezbednost i zdravlje na radu u SZM, naznačio je važnost ovakvih vežbi jer je, kako je rekao, bezbednost zaposlenih primarna vrednost u kompaniji.

Igor Zlatković
Igor Zlatković: Bezbednost radnika je na prvom mestu SZM

Demonstracija vežbe kojoj smo prisustvovali bila je na visokom nivou profesionalizma i efikasnosti i jedna je od mnogih koje smo organizovali sa pripadnicima borske Vatrogasne brigade. Sve to sa ciljem da osiguramo bezbedno radno okruženje za sve naše zaposlene, ali i zaposlene u podizvođačkim firmama, kao i bezbednost trećih lica. Vatrogasno spasilački bataljon je demonstrirao izuzetnu koordinaciju, brzu reakciju i veštinu u suočavanju s potencijalnim izazovima, zaključio je Zlatković.

Naveo je da je današnja vežba “jasan pokazatelj da su bezbednosne procedure i obuke integrisane u svakodnevne operacije kompanije i da je bezbednost temelj poslovanja SZM”.

Uroš Jocić
Uroš je bio uspešno evakuisan

Uroš Jocić, član čete za spašavanje u SZM, čiju su simulaciju evakuacije izvršili vatrogasci, rekao je da je ovo značajno iskustvo u reagovanju u ovakvim situacijama.

Ivan Janković
Ivan Janković

Ivan Janković, komandant vatrogasno-spasilačkog bataljona, podstio je da se, pored pokaznih vežbi, obavlja i edukacija zaposlenih o upotrebi protivpožarnih aparata.

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

INSTAGRAM KRIVELJ. O pregovorima zbog blokade pohvalila se ministarka, ali bez reči o rešenju

Ist Media

Stranke i udruženja reagovali povodom saopštenja kompanije Srbija Ziđin Koper i blokade puta u Velikom Krivelju

Ist Media

Park u Boru najavljen kao park za kućne ljubimce. Hoće li konačno vlasnici pasa koristiti kese za skupljanje izmeta?

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X