Najnovije

Vlaška narodna stranka učestvovaće na parlamentarnim izborima. U toku pregovori sa Zukorlićem

1 Vlaska narodna stranka Balasevic

 

Vlaška narodna stranka (VNS) učestovaće na parlamentarnim i lokalnim izborima koji se najavljuju za 17. decembar, odlučeno je na današnjoj sednici predsedništva VNS.

Predsedsednik VNS Predrag Balašević, izjavio je da će ova stranka na izbore izaći u koaliciji Za mir i toleranciju koju čine Stranka Crnogoraca, Bošnjačko građanska stranka, Demokratska partija Makedonaca, Građanski savez Mađara, Vojvođanski pokret Tolerancija Srbije i Savez Jugoslovena.

On je dodao da se vode intenzivni razgovori da ova manjinska koalicija nastupi u „širem manjinskom pokretu“, zajedno sa Strankom pravde i pomirenja koju vodi Usame Zukorlić i koja u Narodnoj Skupštini Srbije već ima tri poslanika.

1 Vlaska narodna stranka Balasevic

Ako se ovi pregovori pozitivno privedu kraju, to će biti jedinstveni slučaj u našem parlamentarizmu, jer će se na izbornoj listi pojaviti desetak manjinskih stranaka u koaliciji koja bi bila respektabilna i koja bi napravila dobar rezultat, ocenio je Balašević.

Prema računici na osnovu prethodnih izbora, da bi ova koalicija dobila jednog predstavnika u najvišem domu Srbije, biće potrebno oko 12.000 glasova.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U borskom porodilištu pet beba za tri dana. Čestitamo roditeljima!

Ist Media

Zbog proboja na vrelovodu, delovi grada bez grejanja

Ist Media

Obaveštenje o planiranom isključenju struje tokom vikenda (23. i 24. decembar)

Ist Media
X