EkonomijaZiđin

Ziđin se pohvalio: Na rafinaciji ugrađena visokotehnološka oprema, nema zagađenja i teškog fizičkog rada

Pravi ekoloski pogon foto I Mitrovic

Foto: I Mitrović (Srbija Ziđin Koper)

Novi pogon elektrolitičke rafinacije u sastavu Srbija Ziđin Koper je pravi ekološki pogon jer više nema otpadnih voda, ne zagađuje svojim radom okolinu i nema emisiju otpadnih, kiselih gasova, pohvalili su se u kompaniji Srbija Ziđin Koper.

Modernizacijom i robotizacijom procesa poboljšan je kvalitet katodnog bakra, a automatizacija je kompaniji i ogranku TIR donela i manju potrošnju električne energije. Ranije je stara energana trošila „brdo“ uglja za grejanje procesa u elektrolitičkoj rafinaciji, a sada je već u oktobru zabeležena 84% manja potrošnja toplotne energije, rekao je rukovodilac Elektrolize Ljubiša Stamenković.

Ljubisa Stamenkovic foto: I Mitrovic

Upoređujući katode iz starog i novog pogona, dodaje da su poboljšanja vidljiva golim okom i to počev od fizičkih karakteristika.

Stamenković pominje još jednu veliku i važnu razliku između starog i novog pogona, jer u Elektrolizi više nema teškog fizičkog rada.

Katodni bakar pakuju roboti foto I Mitrovic

Nema više lupanja anoda, manevrisanja, dizanja katoda. Nema više radnika „na kacama“, samim time ni najtežeg radnog mesta u kompaniji.

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Za ugodniji boravak u Narodnoj biblioteci ugrađeni klima uređaji

Miloš Marković

Čestitke dve Ziđin kompanije rukovodstvu Bora povodom Dana grada i 80 godina od oslobođenja

Ist Media

Potpisan novi ugovor OFK Slatina i Srbija Ziđin Majning. Saradnja duga pet godina

Miloš Marković
X