Društvo

SSP i Glasno za omladinu upozoravaju: Nemaju sva domaćinstva pravo na pomoć od 15.000 dinara

bor zgrade cacanski soliteri

 

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) i GG Glasno za omladinu upozorili su da jednokratnu pomoć od 15.000 dinara neće moći da dobiju sva domaćinstva u Boru, ocenjujući da Centar za socijalni rad i gradska uprava „degradiraju najugroženije grupe ljudi“.

U dokumentaciji koja treba da se priloži naveden je i dokument kojim se dokazuje da je neko vlasnik stambenog prostora, što znači da pravo na to neće imati najugroženiji, oni koji nemaju porodice, koji nisu vlasnici stana, žive privatno ili u zajednici, navodi se u saopštenju SSP, odakle podsećaju da su i pravo na prošlogodišnju pomoć za ogrev imali samo vlasnici stanova ili kuća.

SSP podseća da je gradonačelnik Aleksandar Milikić, rekao je će pomoć dobiti sva domaćinstvima, ali da to nije istina.

GG Glasno za omladinu u saopštenju medijima ocenjuje da „vlast SNS interesne grupe koristi svaku moguću vrstu propagande kako bi kriminalna grupa oko Aleksandra Vučića opstala na vlasti na republičkom nivou.

Ovo udruženje podseća da je vlast u Boru izabranim i postavljenim licima dodelila solidarnu pomoć od 50.000 dinara, ali da je nemoguće da sva domaćinstva dobiju obećanih 15.000.

Koliko su zakomplikovali proceduru, pokazuje to da vi morate da budete vlasnik nekretnine na teritoriji grada Bora što je problem za ogroman deo građana. Naime, pored velikog broja podstanara, takođe se javlja problem i da više domaćinstva žive na nekretnini koja ima jednog vlasnika. Nismo sigurni da li SNS razume šta je domaćinstvo – skup osoba koje dele troškove života, a ne vlasništvo nad nekretninama, navodi Glasno za omladinu.

Podsećaju i da građani koji su vlasnici moraju da donesu potvrde koje koštaju, tako da na kraju dana neće biti 15.000 dinara, a da će se deo novca vratiti državnu kasu.

Oni predlažu da se ovo promeni tako što bi se članstvo u domaćinstvu dokazivalo time da li neko živi na istoj adresi ili ne, i da li su u srodstvu.

Za jednokratnu pomoć iz budžeta grada izdvojeno je 240 miliona dinara.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

SSP: Novi direktor Opšte bolnice u Boru ne ispunjava uslove po konkursu. Traže reakciju Ministarstva

Ist Media

Za ugodniji boravak u Narodnoj biblioteci ugrađeni klima uređaji

Miloš Marković

Budžeta Grada Bora veći za oko dve milijarde. Nova izdvajanja za Toplanu i Vodovod a uskoro i jednokratna novčana pomoć za borska domaćinstva

Marija Dimitrijević
X