Ostali sportoviSport

Svetsko zlato u rudniku Čukaru Peki

sasa cvetkovic

Foto: Glassporta.rs

Na Svetskom prvenstvu u powerliftingu Master, održanom od 8. do 15. oktobra ove godine u Ulanbatoru u Mongoliji, srpski reprezentativac i višestruki šampion Evrope Zaječarac Saša Cvetković, koji je kao radnik obezbeđenja kompanije Atlas, angažovan u rudniku Čukaru Peki kompanije Serbia Zijin Mining u Boru, osvojio je zlatnu medalju u kategoriji M2 120+ i tako postao šampion sveta!

Cvetković je osvojio zlatnu medalju u čučnju sa podignutih 290 kg, bronzanu medalju u benč presu sa podignutih 155 kg, zlatnu medalju u mrtvom dizanju sa podignutih 300 kg i sa zbirom u totalu od 745 kg osvojio zlatnu medalju i titulu svetskog prvaka u kategoriji M2 120+ kilograma za 2023. godinu.

Ostvario sam cilj da se srpska himna čuje na Svetskom prvenstvu u dalekoj Mongoliji. Osvajanjem svetske titule zaokružio sam sportsku karijeru uz višegodišnje titule prvaka Evrope i evropskih rekorda u svojoj kategoriji. Naravno državnih rekorda u M2 -120 i M2 120+. Ovim takmičenjem pokazao sam takmičarsku zrelost, potvrdio iskustvo u powerliftingu i shvatio da ima mesta napretku u rezultatima. Powerlifting savez Srbije je postao prepoznatljiv na Svetskim Master takmičenjima po Savi, Milanu, Vladi, mojoj malenkosti i ostavljamo u amanet generacijama koje dolaze da nastave naš put“, rekao je Cvetković.

Ovaj 53-rogodišnji sportista je završio Fakultet fizičkog vaspitanja i decenijama se profesionalno bavi powerliftingom. Ova medalja je samo nastavak velike karijere u kojoj je bio šampion Balkana, Evrope i sveta u svojoj kategoriji više puta. Takođe, Saša Cvetković je nosilac najvišeg sportskog priznanja Republike Srbije: zaslužni sportista.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Još tri sportska kluba od posebnog značaja za Bor. Za sport iz budžeta 120 miliona dinara

Miloš Marković

[NAJAVA] Trofej Bora u basketu od 18. do 20. jula

Ist Media

“Sportske igre mladih 2024” u Boru okupile 1200 mališana iz jedanaest gradova Srbije

Saša Trifunović

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X