Društvo

Škole „Branko Radičević“ i „Stanoje Miljković“ demantuju totalnu obustavu nastave

os branko radicevic bor

 

Totalne obustave nastave u osnovnim školama „Branko Radičević“ i „Stanoje Miljković“ u Brestovcu sutra neće biti, rekli su danas predstavnci tih škola Ist mediji, demantujući predsednika Gradskog odbora USPRS u Boru Dejana Balanovića koji je ranije rekao da će obustave biti u svim školama u Boru, osim u školi u Zlotu.

Svi učitelji i većina nastavnika sutra će raditi normanlo. Obustavi će se pridružiti samo deo nastavnika, rečeno nam je u školi „Branko Radičević“.

Direktor osnovne škole u Brestovcu Aleksandar Vlahović, naglašava da će u toj školi u obustavi biti samo deo nastavnog kadra, dok će se nastava odvijati normalno u zakonskom minimumu.

Potpune obustave rada, kako saznajemo, neće biti ni u osnovnoj školi „Vuk Karadžić“.

Predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) najavili su za četvrtak, 1. decembra obustavu nastave u školama, u 46 mesta, i proteste pod nazivom „Stop nasilju u školama“, navodeći da je to „potez očajnika jer je situacija izmakla kontroli“, ali za sada je nejasno da li će se školama pridružiti i borski prosvetni radnici.

Protest u Boru zakazan je za 12 sati na platou Doma kulture.

S obzirom na okolnosti, najveću nedoumicu po svemu sudeći imaće roditelji, jer ostaje nejasno da li da decu, naročito najmlađu, pošalju u školu.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević

Manji računi komunalnih usluga za 50 odsto. Evo ko ostvaruje pravo

Miloš Marković
X