Društvo

Totalna obustava nastave 1. decembara u svim borskim školama, osim škole u Zlotu koja nije članica Unije

elektromasinska skola DSC00991

 

Forum sindikata obrazovanja Bor, odlučio je danas da se sve borske škole priključe štrajku Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i 1. decembra obustave nastavu, dok će protest pod nazivom „Stop nasilju u školama“ tog dana biti održan u 12 sati na platou Doma kulture.

Nastava će biti obustavljena u svim borskim školama osim škole u Zlotu koja nije članica Unije, dok će u nekim borskim školama samo jedan ili nekolicina nastavnika držati nastavu.

Pojedini direktori borskih škola su od nastavnika zatražili da poštuju minimum procesa rada smatrajući da je to u najboljem interesu učenika. Sa tim se nisam složio, jer  smatram da je u daleko većem interesu učenika da se u školama  smanji nasilje, kako među vršnjacima tako i prema zaposlenima, izjavio je Predsednik Gradskog odbora USPRS u Boru Dejan Balanović  za Ist media.

On je i demantovao prošlonedeljnu izjavu Gradskog veća Bora da u borskim školama nema nasilja.

Prisustvo nasilja mogu da potvrde i učenici i roditelji i zaposleni. Uvidom u školskim dokumentima može se potvrditi prisustvo nasilja, osim mnogih koji su zataškani i prikriveni. A ne zaboravimo da se iza svakog takvog nasilja nalazi nečije dete koje je žrtva, rekao je Balanović.

Organizovani skup zaposlenih u obrazovanju „STOP NASILJU U ŠKOLAMA“  održaće se sutra u 47 gradova širom Srbije.

Ovaj sindikat je na protest pozvao i roditelje učenika, kao bi se zajedničkim apelom poslala poruka u kojoj meri je značajno rešavanje ovog problema.

Sindikat podseća da iza ovog štrajka stoji samo jedan zahtev Unije, a to je hitna izmena pravilnika o vođenju i rešavanju disciplinskih postupaka učenika kao i zahtev da svi zaposleni u obrazovanju dobiju status službenog lica.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević

Manji računi komunalnih usluga za 50 odsto. Evo ko ostvaruje pravo

Miloš Marković
X