FudbalSportVideo

[VIDEO] Od Ziđina dva miliona dinara Fudbalskom klubu „Bor 1919.“ Uskoro još tri donacije

ugovor fk bor1912 Zijin

 

Kompanije Serbia Zijin Mining (Majning) i Serbia Zijin Copper (Koper), izdvojile su po milion dinara za FK „Bor 1919“, a ugovori su potpisani danas u Skupštini Grada Bora.

Ugovorom, koji je sklopljen do kraja 2022. Majning se obavezao da bude sponzor borskog kluba, dok je Koper novac uručio kao donaciju.

Bor se danas takmiči u Zoni Istok, ali su čelnici kluba najavili da bi za dve godine mogli ući u Drugu ligu Srbije. Klub je danas treći na tabeli, iza timova „Tanasko Rajić“ i „Đerdap“.

Gan Jonggang, zamenik generalnog direktora Srbija Ziđin Majninga, rekao je da je novac namenjen kao podrška za dalji plan i razvoj talenata.

Gan ZijinŽelim igračima fudbalskog kluba da se drže zajedno i da zajedno koračaju napred, da se na terenu bore za uspeh i budu ponos grada Bora. Kompanija Ziđin će nastaviti da preuzima odgovornost u ulozi građana grada u Boru, promovisati razvoj sporta, biti od koristi celokupnoj zajednici, vraćati se zajednici i sprovoditi praktične aktivnosti za promovisanje zajedničkog razvoja i prosperiteta preduzeća i društvene zajednice, rekao je Gan.

Zamenik generalnog direktora kompanije Ziđin Koper Zou Gang, rekao je da su obe kompanije posvećene ne samo razvoju sporta već i zdravstva i obrazovanja, kako bi zajednica bila što uspešnija i lepša za život.

Zou Gang Zijin
Zou Gang Zijin

U ime kluba, na sponzorstvu i donaciji kineskoj kompaniji zahvalio se predsednik UO FK Bor 1919 Dragan Janošević, koji je rekao da je ovo vrlo bitan dan za klub.

ugovor fk bor 1919 Janosevic IMG_4262Dodeljen novac biće utrošen za dalji rad kluba, jačanje omladinske selekcije i podizanje kapaciteta kluba. Ugovor je sačinjen do kraja godine, ali se nadam da ćemo na proleće dogovoriti ugovore i za 2023. Na nama je da radimo, da opravdamo poverenje, i nadam se da ćemo u maju slaviti ulazak FK Bor 1919 u Srpsku ligu, a kasnije i u Drugu ligu Srbije, rekao je Janošević.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić najavio je narednih dana dodatna tri ugovora za fudbalski klub.

Grad Bor će podržavati razvoj sporta i omladine i za narednu godinu ukupan budžet namenjen sportu biće 80 miliona dinara, najavio je Milikić, ali i podsetio da je kompanija Ziđin već podržala mnoge klubove sa teritorije grada.

Na naše pitanje da li se planira renoviranje stadiona, Milikić je rekao da u narednom periodu treba da se izvrši upisivanje stadiona u vlasništvo Grada.  Trenutno je program upisivanja stadiona na Direkciji za imovinu Republike Srbije.

Milikic IMG_4269Naša obaveza i plan su da se odmah po dobijanju vlasništva nad stadionom pokrene projekat izgradnje ili adaptacije stadiona i terena. Bor zaslužuje da ima stadion na kome može da se okupi od pet do 10.000 gledalaca i siguran sam da se FK Bor vraća staroj slavi, kazao je on.

On je najavio da će ubrzo biti predstavljejn novi projekat – kompleks sportskih terena u naselju „Metalurg“.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

[NAJAVA] Promocija zdravog načina života u Sportskom centru. Lek zamenite fizičkom aktivnošću

Marija Dimitrijević

Borski karatisti u Super ligi osvojili šest zlatnih medalja

Ist Media

Narodna poslanica novi predsednik Fudbalskog kluba „Bor 1919“

Ist Media
X