Društvo

Grejanje još nije počelo, društvene mreže gore, direktor ćuti

toplana

 

Radijatori u stanovima su i danas hladni, hladno je u školama, u dečijim predškoslim ustanovama, u firmama…

Iako je Štab za vanredne situacije dao nalog JKP ’’Toplana’’ da 19. oktobra počne sa grajanjem grada, radijatori Borana su još uvek hladni, što je izazvalo bunt na društvenim mrežama.

Pokušali smo da od Dragana Velićkovića, v.d. direktora JKP ’’Toplana’’, saznamo zašto grejanja, uprkos nalogu Štaba za vanredne situacije, još uvek nema, ali on nije odgovarao na naše telefonske pozive, ali ni na SMS poruke koje smo mu poslali sa jasnim pitanjima zašto se kasni sa grejanjem.

U međuvremenu, komentari na društevnim mrežama su krajnje negativni po JKP ’’Toplana’’, ali i gradonačelnika Aleksandra Milikića.

Tako jedna žena kaže ’’da je grejanje možda počelo u Čačku’’, aludirajući na rodni grad gradonačelnika Bora. Drugi korisnici društevnih mreža ironično komentarišu da je „ogrejalo sunce“, kao i da „mogu da izdrže još koji dan“. Bilo je i duhovitih komentara „grejanje možda kasni, ali loženje traje četiri godine“ ili  „nemoj samo da grejete noću, podavićemo se“.

Dragan Marković, predsednik borskog Odbora Narodne stranke, kaže da grejanja nema jer je ugalj lošeg kvaliteta, pa ne može ni da gori.

U razgovoru sa ljudima iz ’’Toplane’’ dobio sam informaciju da su se celu noć borili samo da zapale ugalj i pokrenu kotlove. Rečeno mi je da su potrošili Bog te pita koliko dizela da zapale ugalj. Ali, da su temperature u minusu, tvrde moji sagovornici, taj ugalj uopšte ne bi mogao da se zapali, kaže Marković.

Po rečima perdsednika NS, čak i kada kotlovi prorade, doći će do pucanja sistema, koji nije napunjen, dok se nisu obavile ni tople probe.

Moje informacije kažu da ’’Toplana’’ na lageru ima oko 30 hiljada tona nekvalitetnog uglja, među kojima je onaj koji se nabavlja iz makedonskog mesta ’’Katlanovo’’, koji je tako lošeg kvaliteta da se teško može i upaliti. Ako se podhitno ne nabavi visokokvaliettni mrki ugalj, tipa ’’kazahtanac’’, ova grejna sezona je mrtva, ocenjuje Marković.

Neki od radnika Toplane, potvrdili su za Ist media da je na lageru i kvalitetan ugalj, ali i dosta „blata“ koje ne može da gori.

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević

Manji računi komunalnih usluga za 50 odsto. Evo ko ostvaruje pravo

Miloš Marković
X