Društvo

Osnovci tri škole u Boru će, osim maski, u školu morati i sa šlemovima

skola branko radicevic fasada 1

foto: istmedia

Fotografija u vrhu teksta na najbolji načni ilustruje ambijent u kojem su osnovne škole „Branko Radičević“, „Sveti Sava“ i škola za decu ometenu u razvoju  „Vidovdan“ u Boru dočekale novu generaciju prvaka i starije osnovce.

Oronula fasada iz svih uglova, ograđen prostor zbog bezbednosti dece jer se sa visine obrušava malter, to je slika ovih škola danas. Krovovi škola prokišnjavaju, pa se iz godine u godinu, kada dogori do nokata, samo urade „zakrpe“. Ni u fiskulturnoj sali nije ništa bolja situacija. Roditelji učenika su nas obavestili da toaleti ne rade, jer se iz slivnika vraća otpadna voda.

skola branko radicevic fasada 2

 

Direktor škole „Branko Radičević“ Raša Petković, i ove je godine zatražio novac iz graskog budžeta da se fasade urede, ali mu je objašnjeno  da transfer novca nije moguće izvršiti budući da objekat ne pripada gradu, već Republičkoj direkciji za imovinu.

Načelnica gradske uprave Ljubinka Jelić, potvrdila je danas za Ist media da je grad Bor zatražio od Direkcije za imovinu prenos vlasništva objekta na grad. Direkcija je potom zatražila odobrenje Ministarstva prosvete koje je to ODBILO. I sve se to dešavalo u vreme kada je ministar prosvete bio Mladen Šarčević, ministar koji je stajao ispred predizbornog slogana SNS-a – ZA NAŠU DECU.

skola branko radicevic fasada 2

Kako smo saznali, grad Bor je dobio instrukcije državnog revizora da lokalna samouprava ne može da ulaže u nešto što nije u njenoj svojini, što je logično,  ali je nelogično da Republička direkcija za imovinu, koja je u vlasništvu države, traži mišljenje Ministarstva prosvete. Jer, podsećamo da nadzor na rad Republičke direkcije vrši Ministarstvo finansija, a interesantno je da se država preko iste Direkcije odrekla bez naknade građevinskog zemljišta za potrebe kineske kompanije Ling Long u Zrenjaninu.

I dok se trule državne birokrate bave sobom, „Za našu decu“ u ovom slučaju i pri ulasku u školu nisu potebni slogani, već šlemovi.

 

 

skola fasada 1

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević

Manji računi komunalnih usluga za 50 odsto. Evo ko ostvaruje pravo

Miloš Marković
X