Politika

SRS: Vlasti u Borskom okrugu da pomognu mladim bračnim parovima ili nas neće biti

srs

Borski okružni odbor Srpske radikalne stranke pozvao je vlasti u Boru, Negotinu, Majdanpeku i Kladovu da pod hitno pristupe rebalansima budžeta i uštedama na svim pozicijama, kako bi sav raspoloživi novac usmerili u pravcu pružanja pomoći mladim bračnim parovima, porodicama sa decom i mladim preduzetnicima.

Podsećamo naprednjačke vlasti da se broj stanovnika u Borskom okrugu, u periodu od 2011. do 2019. godine, smanjio za blizu 14.000 ljudi. Prema raspoloživim podacima, na teritoriji borskog okruga sredinom 2019. godine živelo je oko 111.000 stanovnika. Nažalost, trend smanjivanja broja stanovnika se nastavio i u 2020. godini. Evidentno je da se iseljavanje mladih ljudi odvija u dva pravca – u veće centre u Srbiji i u inostranstvo, navode srpski radikali.

Ova stranka smatra da je besmisleno da vlast svu energiju troši na borbu za sigurne glasove, fotelje i lagodan život jer, ukoliko se pod hitno ne preduzmu određene pronatalitetne mere koje bi dovele do povećanja broja stanovnika, a samim tim i do povećanja broja poreskih obveznika, „bićemo svedoci nestajanja čitavih naselja u našem okrugu“.

Upozoravamo naprednjačke vlasti da je ovo možda poslednji trenutak da se trgnu i da nešto učine kako bi se bar ublažio ovaj demografski sunovrat na teritoriji Borskog okruga. U suprotnom, više neće imati ko da plaća poreze i druge dažbine od kojih dobijaju funkcionerske plate i druga primanja, navode u SRS.

SRS poziva vladajuću stranku da posebnu pažnju obrati na mlade bračne parove i da preduzme sve moguće mere kako bi se tim ljudima rešile stambene potrebe. Od vlasti u sve četiri opštine traže da se pod hitno pronađu finansijska sredstva kako bi se pomoglo mladim preduzetnicima u razvijanju njihovog biznisa i stvaranju uslova za otvaranje dodatnih radnih mesta.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

GG „Glasno za omladinu“ traži Lokalni akcioni plan za mlade, formiranje Komisije za praćenje kvaliteta vazduha i uređenje dečijih parkića

Marija Dimitrijević

Narodni pokret Srbije: U 2023. godini u Boru povećan sadržaj arsena i kadmijuma u vazduhu

Ist Media

Gradsko veće predložilo otkup zemljišta ski-staza na Crnom Vrhu. Čeka se strateški partner za hotel Jelen

Ist Media
X