Korona

U Boru se još ne razmišlja o ukidanju vanredne situacije. Uskoro vakcine sva tri proizvođača

BOR – Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, rekao je za IST Media da se zbog broja aktivnih slučajeva zaraze korona virusom u gradu još uvek ne razmišlja o ukidanju vanredne situacije.

Zbog naglog povećanja broja zaraženih, vanredna situacija u Boru proglašena je 23. oktobra kada je zabeleženo 49 aktivnih slučajeva zaraze.

Ukidanje vanredne situacije od strane gradskog Štaba, značilo bi ublažavanje epidemioloških mera, kao što su, između ostalog, produžetak radnog vremena ugostiteljskih objekata, organizovanje bioskopskih i pozorišnih predstava sa smanjenim brojem gledalaca, ali i početak rada zatvorenih bazena u JU Sportski centar.

Prema današnjim podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“, od jučerašnjeg izveštaja oporavilo se 19 osoba, dok je zabeleženo deset novih slučajeva zaraze. Ukupan broj aktivnih slučajeva virusne infekcije na teritoriji grada je 153.

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Boru hospitalizovana su 24 bolesnika, od kojih je 21 pozitivan na virus.

U toku jučerašnjeg dana u kovid ambulantu “Rudar” na prvi pregled javilo se 16 pacijenata sa potencijalnim simptomima virusa, zabeleženo je 13 kontrolnih pregleda, dok je na prijemnim bolničkim odeljenjima obavljeno 17 pregleda. Na čekanju je 27 rezultata prethodno uzetih briseva.

Direktorka Doma zdravlja dr Vesna Radosavljević, kaže za naš sajt da se masovna vakcinacija i revakcinacija na punktu u „Klub za stara lica“ u Boru obavlja bez gužvi i da ima dovoljno vakcina.

Navela je da je deo radnika borskih zdravstvenih ustanova u međuvremenu vakcinisan ruskom Sputnjik V vakcinom, a očekuje se da će i za građanstvo biti dopremljene te vakcine, kao i vakcine kineskog proizvođača Sinofarm i američkog Fajzer-a.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media
X