Društvo

Dom zdravlja dobio moderan ultrazvučni aparat za praćenje trudnoće

Ultrazvucni aparat Dom zdravlja

BOR – U sklopu projekta “Reforma poreza na imovinu”, Grad Bor je iz sredstava nagradnog fonda Vlada Švajcarske i Srbije nabavio moderan ultrazvučni aparat za Službu za zdravstvenu zaštitu žena u borskom Domu zdravlja.

Za baš ovaj uređaj, koji će biti namenjen isključivo trudnicama, izjasnili su se Borani nakon sprovedenog istraživanja i ankete koja je bila postavljena na sajtu gradske uprave i u samoj upravnoj zgradi, ali se rukovodilo i mišljenjem CESID-a koji je ocenio da je zdravstvenom sistemu u Boru potrebno ulaganje.

Ovim aparatom će se omogućiti da neuporedivo lakše, brže i sigurnije dijagnostički pratimo trudnoću pacijentkinja, rekao je danas načelnik Službe za zdravstvenu zaštitu žena dr Zvonko Pantić.

On je podsetio da je pre šest godina sredstvima iz opštinskog budžeta Domu zdravlja kupljen sličan aparat, da je on i dalje dobar, ali da je novi uređaj daleko savremeniji.

To je potvrdio i Srđan Milosavljević iz firme “Medico line”,  zadužen da lekarima pruži edukaciju za lako i brzo korišćenje novog aparata, koji je napomenuo da je, gledajući rezolucije i tehničke karakteristike, ovaj aparat među najboljima u svetu.

Direktorka Doma zdravlja dr Vesna Radosavljević, naznačila je da će se stari aparat ubuduće koristiti za dijagnostičke metode kod žena koje dođu na pregled, dok će novi aparat biti u službi pregleda isključivo trudica.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, objasnio je da je novac za nabavku aparata zapravo nagrada koju je grad primio od Vlade Švajcarske i Vlade Srbije, jer se u konkurenciji 44 opština koje su učestvovale u projektu našao među pet najboljih u naplati poreza na imovinu.

Grad Bor je nagrađen sa 50.000 franaka, koliko približno iznosi i cena novog uređaja, a gradonačelnik Bora je rekao da je ovo zapravo nagrada kojoj su doprineli sami Borani.

Ovo pokazuje da se, kada građani i lokalna samouprava zajednički odlučuju, može zajednički doprineti razvoju lokalne zajednice, rekao je Milikić.

Šef programa “Reforma poreza na imovinu” Aleksandar Grunauer, pohvalio je Grad Bor, rekavši da nijedna lokalna samouprava nije uložila toliki napor da transparentno pita građane kako da se utroši novac koji je stigao kao nagrada.

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Meštani Suvaje posle tri decenije dobili uredno snabdevanje vodom. Srbija Ziđin Majning izdvojila 1,5 miliona evra

Ist Media

Raspisan tender za gradnju Evropskog vrtića u Boru vredan više od 600 miliona dinara 

Ist Media

Za mlade u Boru: Besplatne radionice digitalne i medijske pismenosti

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X