Politika

NS: Izvršenje budžeta u 2020. manje od 50%. Povećana sredstva za „Bortravel“ iako je manje putnika

narodna stranka Bor

BOR – Narodna stranka (NS) u Boru, ocenila je da izvršenje budžeta grada Bora u 2020. godini od svega 47,88 procenata pokazuje „katastrofalno stanje u kome se nalazi grad i ceo javni sektor.

Izveštaj o izvršenju budžeta grada za period januar – decembar 2020. godine daje nam sliku katastrofalnog stanja u kome se nalaze Bor i javni sektor. Prihodi nisu ostvareni ni sa 50%(47,88% ). Po njihovoj projekciji na kraju godine izvršenje će biti manje za oko 945 miliona dinara u odnosu na drugi rebalans a na početku godine krenulo sa planiranim budžetom iznad tri milijarde dinara.

Konstatuje se da se gubici Toplane i Vodovoda povećavaju na štetu građana, dok su, istovremeno, povećana sredstva iz budžeta za prevoz putnika i đaka za trećinu, iako je zbog aktuelne situacije sa covid 19 opao broj putnika, pogotovo učenika. Više od 10% budžeta se planira za tu stavku što je, kako su naveli „pravi pokazatelj rada ove vlasti i njihovih prioriteta“.

Vlast je došla na ideju da građanima, koji se zbog lošeg kvaliteta grejanja isključuju sa sistema Toplane, naplati 30% od pune cene grejanja a nisu objasnili kako su došli do tog procenta niti će na taj način Toplana stati na zdrave noge.

Ova stranka zato predlaže da se za javni sektor u Boru donese svojevrsni UPPR. Tim planom bi se, kako su naveli u NS,  dala šansa Toplani i Vodovodu da stane na zdrave noge.

Bor i Borani to zaslužuju jer su žrtve raznih igara lokalne i republičke vlasti. Zaslužuju to i radnici koji nisu krivi za nagomilana dugovanja. Vlast je ta koja je odgovorna zbog ovog stanja i odbornici koji glasaju za negativna poslovanja ovih preduzeća i time „pokrivaju“ izvršnu vlast.

NS podseća da lokalna vlast u Boru nije htela da prihvati Amandman na budžet kojim se, radi rasterećenja medicinskih radnika u vreme pandemije, predvidelo izdvajanje 12 miliona dinara za zapošljavanje tri lekara i pet medicinskih sestara.

Planirani budžet grada za 2021. godinu iznosi 2,277 milijarde dinara, a Narodna stranka smatra da će se na osnovu iskustva iz 2020. godine to teško ostvariti.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

GG „Glasno za omladinu“ traži Lokalni akcioni plan za mlade, formiranje Komisije za praćenje kvaliteta vazduha i uređenje dečijih parkića

Marija Dimitrijević

Narodni pokret Srbije: U 2023. godini u Boru povećan sadržaj arsena i kadmijuma u vazduhu

Ist Media

Gradsko veće predložilo otkup zemljišta ski-staza na Crnom Vrhu. Čeka se strateški partner za hotel Jelen

Ist Media
X