Korona

Od 1. januara testiranje na korona virus na lični zahtev koštaće 9.000 dinara

foto: Beta

Vlada Srbije je odlučila da će dolazak putnika iz inostranstva u Srbiju – i to i domaćih, i stranih državljana, biti dozvoljen samo uz negativan PCR test, ne stariji od 48 sati.

Ta danas usvojena odluka stupiće na snagu u nedelju, 20. decembra, saopšteno je posle sednice Vlade kojoj je to njen Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti KOVID-19 predložio na jučerašnjoj sednici.

Državljani Srbije koji ne poseduju negativan PCR test, moraju biti u kućnoj izolaciji deset dana. Oni se mogu testirati u Srbiji i ukoliko im PCR test bude negativan, više neće biti obavezni da budu u kućnoj izolaciji.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, cena testiranja na lični zahtev za strane državljane od danas iznosi 18.000 dinara, dok je za srpske državljane cena do kraja godine nepromenjena i ona iznosi 6.000 dinara.

Od 1. januara 2021. godine, cena testiranja na lični zahtev za domaće državljane iznosiće 9.000 dinara.

Vlada Srbije apelovala je na sve gradjane koji žele da se testiraju na lični zahtev da zakazivanje testiranja obave isključivo elektronskim putem, kako bi se izbegle gužve i redovi ispred kovid ambulanti i sprečio rizik od potencijalnog zaražavanja gradjana.

Strani državljani sa odobrenim boravkom u Srbiji, kao i strani državljani bez odobrenog boravišta – turisti, mogu da zakažu termin testiranja u nekoj od 26 laboratorija u 23 grada i opštine u Srbiji na adresi eUprave.

Kako se navodi u saopštenju, da bi se koristila usluga eZakazivanje za PCR testiranje na lični zahtev, nije potrebna registracija na portalu eUprava, već će potvrda da je uspešno zakazan termin biti poslata na imejl adresu koja je navedena, kao preko SMS poruke.

Beta

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media
X