Društvo

Predstavnici UNDP-a u poseti RTB-u i opštini Bor

BOR (Milica Živković, IST Media) Stalni predstavnik Ujedinjenih nacija u Srbiji, Vilijam Infante, danas je sa saradnicima posetio opštinu Bor i Rudarsko-topioničarski basen.

 

U toku posete opštini stalni predstavnik UNDP-a i stalni koordinator Ujedinjenih Nacija William Infante i predsednik opštine Nebojša Videnović su razgovarali o projektima koji se uglavnom odnose na ekološki aspekt što uključuje rukovanje i obradu otpadnih voda.

 

predstavnici UNDP-a u poseti RTB-u – photo by Mima M. Živković

 

Infante je naglasio da pored razvoja Rudarsko-topionačarskog basena Bor, koji je jako bitan kako za razvoj opštine tako i za celu Srbiju, njihova namera je da poboljšaju i razvoj ostalih sektora.
„Na primer ovde bi mogla da se razvije fabrika za proizvodnju cipela, zatim drugih alternativnih izvora energije i ostalog“ rekao je Infante.

 

Predstavnici RTB-a na čelu sa zamenikom direktora Mirkom Grčićem su Infantea upoznali sa strategijom i razvojnim investicionih aktivnosti koje se u RTB-u preduzimaju intenzivno u poslednje tri godine.

 

„Posebno smo objasniji i dali veći broj informacija o rudarskoj proizvodnji i aktivnosti na izgradnji nove topionice i fabrike sumporne kiseline“ izjavio je za novinare Grčić.

 

Prema Grčićevim rečima, današnji gosti su pokazali posebnu zainteresovanost pre svega za dalji razvoj rudarstva, razvoj prerade bakra, posebno za širu oblast koja se odnosi na zaštitu čovekove okoline, odnosno ekologija u širom smislu i razvoj malih i srednjih preduzeća.

 

Razvojni program Ujedinjenih Nacija je do sada razvijao saradnju sa sličnim kompanijama putem RTB-a širom zemlje i u inostranstvu i nadaju se da će i ovde biti uspeha.
„Nadamo se da ćemo i ovde uspeti da dovedemo do otvaranja novih radnih mesta i razvoja celog regiona, da mladi ljudi koji ovde uče škole tu i ostanu jer će u RTB-u videti svoju budućnost“.

 

Nakon sastanaka domaćini su sa predstavnicima UN obišli mesto izgradnje nove topionice i fabriku sumporne kiseline.

 

predstavnici UNDP-a u poseti RTB-u – photo by Mima M. Živković

 

 

predstavnici UNDP-a u poseti RTB-u – photo by Mima M. Živković

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević

Manji računi komunalnih usluga za 50 odsto. Evo ko ostvaruje pravo

Miloš Marković
X