Korona

Sledi STROŽA KONTROLA okupljanja u otvorenom i zatvorenom prostoru

stab za vanredne situacije jun 2020

BOR, (IST Media) Članovi Štaba za vanredne situacije Grada Bora, ocenili su da je situacija sa korona virusom u gradu „stabilna“, jer već nedelj dana nema pozitivnih na virus.

Naloženo je pridržavanje novih mera koje je propisala Vlada Srbije, koje podrazumevaju maksimalno okupljanje do 30 osoba u zatvorenim i na otvorenim prostorima. Odstojanje prisutnih mora biti najmanje 1,5 metra ili jedna osoba na četiri kvadrata.

Prema rečima gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića, u narednom periodu sprovodiće se stroža kontrola svih pravnih subjekata kada je u pitanju zabrana okupljanja, što se pre svega odnosi na noćne klubove i slavlja, gde je uočeno prisustvo većeg broja ljudi.

Gradske inspekcijske službe i republička sanitarna inspekcija, pooštriće kontrolu uz kažnjavanje u skladu sa zakonom i odredbama Vlade RS, rekao je Milikić, nakon održane sednice Štaba.

Prema informacijama Zavoda za javno zdravlje“Timok“ iz Zaječara, ukupan broj trenutno pozitivnih osoba u Boru je jedanaest.

Jedan pacijent hospitalizovan je u gradskoj bolnici, dok se ostali pacijenti nalaze u kućnoj izolaciji.

Nema rezultata na čekanju, a broj pregleda u ambulanti „Rudar“ zadržava tendenciju pada kada su u pitanju pacijenti sa simptomima virusa, rečeno je na sednici Štaba.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media
X