Korona

Nakon mirnih deset dana registrovano pet novih slučajeva zaraze

BOR, (IST Media) – Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na teritoriji grada Bora, od poslednjih informacija objavljenih 20. avgusta, zabeleženo je pet novih slučajeva zaraze korona virusom.

Od pet novoobolelih, dva lica su dijagnostifikovana na teritoriji druge opštine, dok troje pacijenata predstavljaju kontakte već zaraženih osoba. Svi novozaraženi su sa blagom kliničkom slikom i nalaze se na adekvatnoj terapiji, rekla je na današnjoj konferenciji za medije direktor Doma zdravlja u Boru, dr Vesna Radosavljević.

Prema njenim rečima, u Kovid ambulanti se i dalje beleži mali broj pregleda pacijenata sumnjivih na kovid 19 i uglavnom se radi o kontrolnim pregledima.

Direktor Opšte bolnice u Boru dr Goran Joksimović, rekao je da se na Grudnom odeljenju trenutno nalazi 17 pacijenata.

Dva pacijenta su pozitivna na virus, od kojih će jedan biti upućen u Klinički centar u Nišu na dalje lečenje, dok se za osam pacijenata čekaju rezultati testiranja, rekao je on.

Joksimović je istakao da se Borani pridržavaju mera, ali i još jednom apelovao da sa tako i nastavi.

Iako su mere u formi preporuka i nisu obavezujuće, zbog naše opšte i zdravstvene kulture treba da istrajemo u ovome do kraja.”, dodao je Joksimović.

Od početka pandemije na teritoriji grada zabeleženo je ukupno 278 slučajeva virusa, 257 osoba se oporavilo, dok je sedam osoba, preminulo od posledica virusa.

U Boru je trenutno 14 zaraženih osoba.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media
X