Korona

Bor DVA DANA BEZ POZITIVNIH na korona virus. Sledeće nedelje o ukidanju vanredne situacije

Bor Mose Pijade DSC_7069

BOR, (IST Media) – Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” iz Zaječara, na teritoriji grada Bora poslednja dva dana nema zaraženih osoba korona virusom.

Direktorka Doma zdravlja dr Vesna Radosavljević, izjavila je na današnjoj konferenciji za novinare da rezultati 59 testiranih osoba pokazuju da nijedan nije bio pozitivan.

Prema njenim rečima, u međuvremenu se oporavilo osam osoba, i trenutno je zaraženo njih 28. Jedan sedamdesetogodišnji pacijent upućen na dalje lečenje na Infektivnu kliniku u Nišu, dok su ostali sa lakšom kliničkom slikom i nalaze na adekvatnoj terapiji.

Direktor Doma zdravlja dr Goran Joksimović, rekao je da se na Grudnom odeljenju Opšte bolnice trenutno nalazi 12 pacijenata, od kojih je troje pozitivno, dok se za sedam pacijenata čekaju rezultati testiranja.

Rečeno je da se u Kovid ambulanti beleži konstantan pad broja pregleda pacijenata sa sumnjom na ovu virusnu infekciju i da se uglavnom radi o kontrolnim pregledima.

Prema našim saznanjima, zbog povoljnih rezultata očekuje se da će se na dnevnom redu sastanka Kriznog štaba naredne nedelje, razmatrati mogućnost ukidanja vanednog stanja.

To bi značilo normalizaciju rada ugostiteljskih objekata, uz preporuke nošenja zaštitne maske u zatvorenim prostorima.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media
X