Korona

Osam novih slučajeva zaraženih od korona virusa

BOR, (IST Media) – Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na teritoriji grada Bora, od poslednjih informacija oporavilo se 12 osoba, dok je zabeleženo osam novih slučajeva virusa, što znači da je u Boru na današnji dan ukupno 50 osoba pozitivno na virus korona.

Kod svih novoobolelih pacijenata ustanovljena je blaga klinička slika, šest je hospitalizovano, a svi ostali se nalaze na kućnom lečenju uz odgovarajuću terapiju. Za sada je sve pod kontrolom i nadam se da će tako i ostati, tako da nema razloga za uvođenjem dodatnih mera, osim postojećih koje treba poštovati.“, rekla je epidemilog dr Javorka Stankulić.

Kako ističu nadležni iz gradskih zdravstvenih institucija, tokom proteklog vikenda beleži se znatno manji broj pacijenata u Kovid ambulanti.

Oko 30 Borana se za dane vikenda javilo u Kovid ambulanti sa blagom kliničkom slikom, njima je prepisana odgovarajuća terapija i uradiće se kontrolni bris ukoliko za time bude bilo potrebe. Uzorke sada obrađujemo u novoj laboratoriji, tako da za sada nemamo nijedan laboratorijski nalaz na čekanju, istakla je direktor Doma zdravlja u Boru, dr Vesna Radosavljević.

Ona je dodala da neke kontrolne testove treba ponoviti.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media
X