Korona

Šest NOVOZARAŽENIH BORANA od korona virusa. Jedan upućen u Infektivnu kliniku u Nišu

BOR, (IST Media) – Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na teritoriji grada Bora, od juče je zabeleženo šest novih slučajeva virusa korona, što znači da je na današnji dan u Boru ukupno 19 osoba pozitivnih na virus, saopštila je gradska uprava.

Od 55 pristiglih rezultata, šest je pozitivno na virus korona. Jedan pacijent je upućen na dalje lečenje na Infektivnu kliniku u Nišu, dok je kod ostalih pacijenata ustanovljena blaga klinička slika i oni se nalaze u kućnoj izolaciji. Za oko 50 briseva čekaju se rezultati testiranja.

Od danas su na snazi nove mere u borbi protiv širenja virusa korona, pa je tako sada u celoj Srbiji obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, dok je na otvorenom prostoru nošenje maski obavezno onda kada nije moguće obezbediti fizičku distancu od jedan i po metar, poput redova ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta.

Od jutros je zabranjeno okupljanje više od 10 ljudi na otvorenom i zatvorenom prostoru na teritoriji cele Srbije, bez obzira da li je u određenoj opštini ili gradu proglašena vanredna situacija. Takođe, za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od jedan i po metar, odnosno svaka osoba mora zauzimati minimum četiri kvadratna metra.

U neke trgovisnke objekte danas nije bilo moguće ući čak i ukoliko nemate zaštitne rukavice.

Povodom epidemiološke slike u gradu, za sutra je zakazan sastanak Stručno operativnog tima za higijensko epidemiološke mere Štaba za vanredne situacije grada Bora.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media
X