Društvo

Dva dana GORI zaječarska deponija. PRETE EKSPLOZIJE od metanskih džepova

ZAJEČAR, (IST Media, foto: glas zaječara) Na gradskoj deponiji u Zaječaru već dva dana bukti požar, pa gradonačelnik Boško Ničić upozorava na opasnost koju predstavljaju metanski džepovi, koji mogu izazvati eksploziju.

Ono što predstavlja realnu, potencijalnu opasnost jesu metanski “džepovi” na deponiji koji mogu izazvati eksploziju. Zato se građani, koji ponekad dolaze na to mesto, znatiželjnici, ili predstavnici sredstava informisanja, upozoravaju i mole da joj, radi svoje bezbednosti, ne prilaze do sanacije požara, rekao je Ničić, a prenosi sajt Glas Zaječara.

deponija
Mehanizacija pokušava da ugasi požar

Gust dim koji se uzdiže sa deponije noćas i jutros uznemirio je meštane više sela, a neprijatan miris oseća se i u pojedinim, rubnim delovima grada. Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Zaječar“ po instrukcijama zaječarske vatrogasne brigade teškom mehanizacijom rade na gašenju požara.

Iz Javnog komunalno stambenog preduzeća „Zaječar“ poručuju građanima da ulažu maksimalne napore, kao i da polako, ali sigurno dolazi do stabilizacije situacije na gradskoj deponiji.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević

Manji računi komunalnih usluga za 50 odsto. Evo ko ostvaruje pravo

Miloš Marković
X