Zabava

KORONA I SEKS: U Rusiji se kupuju kostimi medicinskih sestara i kondomi

Piše: BBC

U jeku pandemije korona virusa, Rusi pojačano kupuju proizvode za starije od 18 godina – kondome, lubrikante, seks-igračke i kostime. Na primer, potražnja za kostimom medicinske sestre porasla je nekoliko puta.

Tokom marta, prodaja u onlajn seks-šopu „Ozon“ porasla je za 300 odsto u odnosu na godišnji prosek, kažu iz ove prodavnice za BBC.

Tradicionalno, najveća potražnja na tržištu intimne robe je uoči Dana zaljubljenih i sličnih praznika, nakon čega opada.

Međutim, prodaja je trenutno na nivou 14. februara i 8. marta, navode iz „Ozona“.

To je očigledno posledica smanjenog protoka ljudi na javnim mestima i ograničenja društvenih aktivnosti u svetlu pandemije korona virusa i preventivnih mera, pretpostavljaju iz „Ozona“.

Internet prodavnica Ali Ekspres Rusija takođe beleži povećanu potražnju proizvoda za starije od 18.

Prodaja je ovog meseca porasla za 20 odsto u odnosu na februar, kažu za BBC iz pres-službe Ali Ekspresa. Ovakav rast kompanija objašnjava aktuelnim merama samoizolacije.

Rusija nije jedina zemlja u kojoj je potražnja za seks-igračkama porasla tokom epidemije korona virusa.

Nemački proizvođač seks-igračaka „Vumenajzer“ saopštio je da je u periodu od 1. januara do 6. marta porast prodaje robe za 50 odsto veći od očekivanog.

U Italiji i Sjedinjenim Državama, koje zajedno sa Kinom spadaju u prve tri zemlje u svetu po broju obolelih od korona virusa, prodaja je porasla za 60 odsto u odnosu na očekivano.

Ministarstvo zdravlja američke države Njujork je, u cilju borbe protiv širenja korona virusa, apelovalo na stanovnike da seks upražnjavaju samo sa stalnim partnerima, kao i da smanje broj seksualnih partnera što je više moguće.

Ministarstvo je takođe preporučilo da se seks uživo zameni video-pozivima i sekstingom.

Vi ste sami svoj najsigurniji seksualni partner. Masturbacija ne doprinosi širenju Kovid-19, posebno ako perete ruke (i seks-igračke) vodom i sapunom 20 sekundi pre i posle seksa, kažu iz Ministarstva.

Zdravstvene institucije u Rusiji nisu izdale nikakve slične preporuke.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Repertoar bioskopa „Zvezda“ od 25. do 29. oktobra 2024.

Ist Media

Nova ostvarenja domaće kinematografije u bioskopu Zvezda od 18. do 22. oktobra

Miloš Marković

Zbog velikog interesovanja, nastavlja se emitovanje DŽOKERA u bioskopu „Zvezda“

Miloš Marković
X