Politika

Opozicija: Nema odgovora čiji je Dom kulture, i koji su rezultati gradskog pravobranioca

BOR, (IST Media) Izborna lista „Mi ili oni – Ujedinjeni za Bor“, prozvala je danas gradsku vlast zbog odbijanja nadležnih službi da odgovore na pitanja koja je postavio odbornik Dragan Marković.

„Iskoristili smo mogućnost koju daje poslovnik Skupštine grada i 10. aprila uputili deset pitanja na koja vlast do današnjeg dana nije odgovorila, iako je zakonski rok 30 dana“, rekao je Marković na konferenciji za novinare.

Partije okupljene oko ove izborne liste traže odgovore na pitanja u čijoj je nadležnosti rukovođenje delom Doma kulture upisanog kao javna svojina grada Bora i velikom salom Doma kulture u Boru, zatim koliko iznosi zakup sale Doma kulture i kome se moraju obratiti organizacije zainteresovane za zakup sale.

Marković je postavio i pitanje ko je izdao privatizovanom preduzeću ŠRIF poslovni prostor površine 1150 m2 u Javnoj svojini grada Bora u suturenu Doma kulture u Boru kao i da li postoji Ugovor o zakupu tog prostora, koliko iznosi mesečni zakup.

„Vlast krije koliko je ukupno sporova vodio gradski pravobranilac Bosa Janaćković u poslednjih pet godina, koliko je dobila a koliko izgubila, zatim koliko je novca iz budžeta Grada Bora (ranije opštinskog budžeta) isplaćeno po svim osnovama oštećenima od ujeda pasa lutalica (sporazumno, sudski i putem javnih izvršitelja) u poslednjih pet godina“, zaključio je Marković.

Mi ili oni su ocenili da u Boru većinu poslova dobijaju partijske firme.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

GG „Glasno za omladinu“ traži Lokalni akcioni plan za mlade, formiranje Komisije za praćenje kvaliteta vazduha i uređenje dečijih parkića

Marija Dimitrijević

Narodni pokret Srbije: U 2023. godini u Boru povećan sadržaj arsena i kadmijuma u vazduhu

Ist Media

Gradsko veće predložilo otkup zemljišta ski-staza na Crnom Vrhu. Čeka se strateški partner za hotel Jelen

Ist Media
X