Večeras otvaranje izložbe Srbija i Srbi na filmu u Prvom svetskom ratu

148 0

BOR, (IST Media) Muzej rudarstva i metalurgije Bor u okviru Manifestacije „Muzeji za 10“, Međunarodnog dana Muzeja i Noći muzeja, organizuje gostujuću izložbu Jugoslovenske kinoteke iz Beograda “Srbija i Srbi na filmu u Prvom svetskom ratu”.

Izložba se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, povodom obeležavanja stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata.

“Cilj je da se ova izložba približi, pre svega, mlađim generacijama, učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima, kao i ostalim zainteresovanim građanima”, navode organizatori.

Izložba će biti otvorena u petak, 17. maja u 19 sati i trajaće do 30. maja.

Tokom trajanja izložbe biće organizovane projekcije istorijskih filmova Srbija u velikom ratu, Sa verom u Boga i Jugoslavija po volji naroda iz Jugoslovenske kinoteke.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

14. mart Narodna biblioteka Bor

Piše - 12. March 2012. 0
Dr Sаšа Nedeljković, Etnicitet, etnički i nаcionаlni identiteti – 14. mаrt u 18 čаsovа Zаvičаjno odeljenje Nаrodne boblioteke Bor tokom februаrа…

Izložba slika “Koreni”

Piše - 23. November 2015. 0
ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) U utorak 24. novembra u galeriji Radul begovog konaka u Zaječaru biće odvorena izložba slika…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X