Politika

Narodna stranka: Bor će ostati bez mladih, svi odoše u Slovačku, Češku, na Aljasku…

Narodna stranka dragan markovic

BOR, (IST Media, foto: istmedia) – Više stotina mladih Borana zaputilo se na rad u Slovačku, Češku, Poljsku ili na Aljasku, a samo iz sela Zlot put inostranstva se zaputilo 30 mladih ljudi! Mnoge porodice su zato razdvojene, i ukoliko se ovakav trend nastavi neće imati ko da radi, rekao je predsednik opštinskog odbora Narodne stranke u Boru, Dragan Marković.

„Situacija sa odlivom mladih u inostranstvo je alarmantna jer oni više ne vide perspektivu. Kriza u Srbiji stiže na naplatu preko njihovih leđa, pa će balon zvani SNS uskoro morati da pukne„, rekao je Marković na današnjoj konferenciji za novinare.

On je upozorio i da će borski Dom zdravlja i Opšta bolnica uskoro ostati bez medicinskih sestara, jer su mnoge pronašle posao van Srbije, dok je novo zapošljavanje u ovim ustanovama država zabranila. U ovoj ustanovi nema ni lekara, pa građani sa pravom negoduju čekajući na preglede satima pa i danima.

„SNS je obećavao kule i gradove a umesto toga Srbija će biti sa iseljenim mladima i naseljenim migrantima“, rekao je on.

Osvrćući se na buduću grejnu sezonu, Marković je izneo podatak da je za poslednje dve godine oko 500 vlasnika stanova odjavilo usluge grejanja preduzeću „Toplana“, a među njima su i članovi SNS, pa i neki direktori javnih preduzeća.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

GG „Glasno za omladinu“ traži Lokalni akcioni plan za mlade, formiranje Komisije za praćenje kvaliteta vazduha i uređenje dečijih parkića

Marija Dimitrijević

Narodni pokret Srbije: U 2023. godini u Boru povećan sadržaj arsena i kadmijuma u vazduhu

Ist Media

Gradsko veće predložilo otkup zemljišta ski-staza na Crnom Vrhu. Čeka se strateški partner za hotel Jelen

Ist Media
X